Familiewandelingen

Familiewandelingen zijn zo eenvoudig en leuk als een speurtocht en beloven heel wat familieplezier. Ze zijn kort, ludiek, vaak geschikt voor kinderwagens en altijd in de buurt van gastvrije en gezellige plekjes of eetgelegenheden voor korte pauzes !

Ontdek hieronder welke wandelingen het label Familiewandelingen hebben gekregen in Picardisch Wallonië en test ze nu uit met de bende !

Leuke en gemakkelijke gezinstochten met Familiewandelingen

In Picardisch Wallonië heb je de keuze uit 20 zorgvuldig geselecteerde wandelingen die ook geschikt zijn voor kleine voetjes en/of kinderwagens.

En in totaal, een honderdtal leuke en eenvoudige ‘Randofamili’-wandelingen om Henegouwen en de departementen Nord-Pas-de Calais (Frankrijk) en Aisne (Frankrijk) te ontdekken. Ze hebben allemaal gemeen dat ze ludiek en gezellig zijn voor pure momenten van gezinsgeluk. Naast bijzonder ludieke wandelfiches, kunt u via geluidsfragmenten langs het parcours en downloadbare, leuke filmpjes een aantal wandelingen nog intenser beleven!

Bekijk alle Randofamili-wandelingen

De favoriete Familiewandelingen van kinderen… en van hun ouders !

 

Twee Familiewandelingen genieten de voorkeur van de kinderen :

 

Twee artistieke paden in het Pays des Collines, versierd met kunstwerken van lokale kunstenaars, zijn erg populair bij volwassenen :

 

 

Twee interpretatiecircuits in de stad zijn populair bij ouders die hun kinderen het stadscentrum willen laten ontdekken :

 

Tot slot de circuits in het bos die met eenparigheid van stemmen winnen !

 

Balade en haut du Mont de l’enclus