in Doornik
>

Tentoonstelling “Histoires naturelles #1”

Na het prachtige werk van fotografe Nathalie Amand te hebben tentoongesteld, presenteert het Musée d'Histoire naturelle et Vivarium de la Ville de Tournai zijn nieuwe tentoonstelling "Histoires naturelles #1", waarin een aantal grote biologische thema's centraal staan.

Verscheidene teams van wetenschappers hebben de resultaten van hun laatste onderzoek gepubliceerd, het publiek gewaarschuwd voor de steeds waarschijnlijker wordende dreiging van een 6e massa-extinctie en beweerd dat de crisis die de biodiversiteit treft minstens zo ernstig is als de klimaatcrisis. Tegen deze achtergrond, waarin het steeds moeilijker wordt om mensen te mobiliseren, richt de nieuwe tentoonstelling van het museum zich op strenge informatie en educatie als manieren om deze maatschappelijke problemen beter te begrijpen, ze te voorkomen en de gevolgen ervan te bestrijden. Dus, door middel van verbazingwekkende of verrassende biologische anekdotes die vaak weinig bekend zijn bij het publiek, worden fundamentele algemene noties van de biologie onthuld. Onwaarschijnlijke bruggen worden gebouwd in de loop van 5 "Natuurlijke verhalen" verteld door het team van het museum.


Dus als je wilt weten welke vreemde draad onwaarschijnlijke elementen met elkaar verbindt, zoals nijlpaarden, een beroemde Colombiaanse drugshandelaar en de muskusrat in Wallonië, of een Amerikaanse slang, macaroni en de relatie tussen prooi en roofdier, aarzel dan niet om het Natuurhistorisch Museum en Vivarium in Doornik te bezoeken.

De tentoonstelling loopt van 7 oktober 2023 tot 1 september 2024.