in Doornik

Naar de hemel reikende stenen

Alvorens de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik te bezoeken, nodigt de dienst voor toerisme u uit de film “De la pierre au ciel” te bekijken. In deze 20 minuten durende film schetst Frédéric Gersal, geschiedkundig en erfgoedkundig verslaggever voor het programma Télématin op France 2, de volledige geschiedenis van de UNESCO-kathedraal, van het ontstaan ervan tot het huidige gebouw. Hij stelt u een bouwwerk voor dat door zijn buitengewone ontwerp, omvang en architectuur uniek is in Europa. De kathedraal wordt momenteel volop gerestaureerd. Deze film laat dan ook toe de discreetste en intiemste plaatsen van het monument te bewonderen achter en bovenop de stellingen. De luchtfoto’s van dit juweeltje van middeleeuwse architectuur en de 3D-technieken die werden gebruikt bij de montage van de film, vormen de perfecte aanvulling op het gedeeltelijke bezoek van de kathedraal.

Laat u onderdompelen in de "Gang van de Tijd". Dit multimediaspektakel dat vertoond wordt op de toeristische dienst, belicht op 20 minuten 2000 jaar geschiedenis van Doornik. Tijdens de boeiende reis ontdekt u de grote figuren die mee het lot van de stad met de 5 klokkentorens hebben bepaald, van de Gallo-Romeinse tijd tot vandaag. Een goede inleiding tot uw bezoek aan de stad

De 2 films zijn beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels.

Individuele dienstregelingen

Laatste uitzending 30 minuten voor de sluiting van het toeristische dienst.

Agenda van het toeristische diesnt van Doornik:

Van 1 april tot 31 oktober: van maandag tot vrijdag, van 9 u. tot 17u30. Tijdens weekend en feestdagen, van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30.

Van 1 november tot 31 maart: van maandag tot vrijdag, van 9 u. tot 17 u., op zaterdag en tijdens feestdagen, van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17 u., op zondag van 13u30 tot 17 u.

Gesloten op 1 en 2 januari, tijdens de Carnaval van Doornik, 1 mei, tijdens de braderie, 1 november, 25 en 26 december.

Dienstregelingen voor groepen


Zie hierboven.

Gesproken talen

drapeau Duitsdrapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel