in Huissignies

Museum van het Plattelandsleven

In een boerderij uit de 17de eeuw, gerestaureerd in de 19de eeuw, maakt de bezoeker doorheen 42 zalen kennis met het harde leven van onze voorouders. Dit authentieke kader schetst een overzicht van de landbouwtechnieken en het leven op het platteland. Collecties van oude voorwerpen. Aan het onthaal zijn audiovisuele gidsen (Ipod) met getuigenissen van plaatselijke bewoners beschikbaar. Zo maakt u van uw bezoek een ludieke en educatieve ervaring. Het voormalige klaslokaal van het dorp is de populairste zaal ! Het bezoek eindigt in de “Barbechin”, een kroeg met meubels van vroeger waar men een ambachtelijk streekbier kan proeven. Bij mooi weer kunt u terecht op het terras op de binnenplaats van de boerderij. Tijdens het laatste weekend van juli kunt u tal van animaties bijwonen: dorsen, geiten melken, brood bakken op oude wijze en tal van andere activiteiten.

Schooluitstappen

Dit museum in een karaktervolle boerderij geeft op authentieke wijze de verschillende facetten weer van het leven van onze voorouders. Landbouw- en ambachtelijke activiteiten, het gezinsleven, verenigingen en cultuur mogen niet vergeten worden, ze vormen een echte leerschool voor de toekomstige generaties. Maar ze zijn ook cultureel vermaak dat de leerlingen kan sensibiliseren voor het behoud van ons historisch erfgoed.

We tellen allemaal boeren onder onze voorouders. Het verhaal van Huissignies is dus niet plaatsgebonden, elke bezoeker vindt er een deel van zijn roots in terug.

Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met het museum (+32 68 64 59 61 of musee.vierurale@skynet.be) of de website www.musee-huissignies.com bezoeken.

Individuele dienstregelingen

Open van mei tot september : van dinsdag tot en met donderdag van 13 tot
16 u. en op zon- en feestdagen van 14.30 tot 19 u.

Dienstregelingen voor groepen

Het hele jaar, op reservering.Max. 100 personen.

Gesproken talen

drapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Parking
  • Picknicktafel
  • Sanitair