in Doornik

Marionettenhuis

Het Hotel Peeters, gelegen in het historische hart van de stad Doornik, herbergt een heel ongewoon museum dat gewijd is aan de marionettenkunst in al haar vormen. Het Marionettenhuis zal u heel wat verborgen schatten uit alle hoeken van de wereld doen ontdekken.

Tijdens deze reis rond de wereld zal u dus kennismaken met de meest populaire figuren uit het Europese Marionettentheater die door klein en groot gekend zijn, maar ook met de typische personages en technieken van de Afrikaanse en Aziatische tradities.

Het marionettenhuis beschikt niet enkel over een rijk patrimonium, maar organiseert ook diverse tijdelijke tentoonstellingen, pedagogische animaties (op aanvraag), creatieve workshops, talrijke voorstellingen, stages en opleidingen voor kinderen en volwassenen.

Schooluitstappen

Het Museum van de marionettenkunst neemt u mee op een ontdekkingsreis over de marionettenkunst in al haar vormen. Een reis rond de wereld in de voetsporen van de populairste figuren van het Europese, Afrikaanse en Aziatische poppentheater. Voor scholen biedt het pedagogische team van het museum een reeks bezoeken en activiteiten aan die zijn aangepast aan de verschillende onderwijsniveaus, om de erfgoedcollecties op een speelse manier te ontdekken. De verschillende activiteiten in het museum zullen de kinderen aanzetten om te luisteren, te observeren, te delen, maar ook om te experimenteren en aan te raken.

Ga op zoek naar Jack, de verdwenen marionet

De marionet Jacques is verdwenen. Hij maakt een wereldreis en stuurt foto's vanuit elke bezochte plaats. Het team van het museum heeft uw hulp nodig om hem zijn plaats te doen terugvinden onder de andere marionetten van het museum!

Gewapend met een interactief plan, gaan de kinderen met de hulp van hun ouders op zoek naar de foto's die in het museum verborgen zijn. Enkel de mysterieuze zin die opnieuw samengesteld moet worden zal hen in staat stellen om het spoor van de beruchte Jacques terug te vinden... Marionetten hanteren, gezichten tekenen en uitdrukkingen nabootsen zijn een greep uit de activiteiten die onze toekomstige speurders te wachten staan!

Toegankelijk op alle openingsdagen van het museum, reservatie gewenst (069/88 91 40 of maisondelamarionnette@skynet.be).

Individuele dienstregelingen

Geopend van dinsdag tot vrijdag, van 9 u tot 12u30 en van 14 u tot 17 u.
Tijdens weekends en feestdagen, van 14 u tot 18 u. Gesloten op maandag.
Gratis elke eerste zondagvan de maand.

Dienstregelingen voor groepen

Bezoeken op afspraak. Min. 15 personen – Max. 25 personen.

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Frans

Talen van het bezoek

drapeau Frans

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Sanitair