in Beloeil

Het kasteel van Beloeil

NIEUW: meeslepende multisensorische scenografie!

Het kasteel van Beloeil, dat op de lijst van het grootste Waalse erfgoed staat, is sinds de 14e eeuw de residentie van de prinsen van Lignes. De vele zalen tonen een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15e tot de 19e eeuw. De schilderijen eren de familie en haar heldendaden. Het meubilair is het werk van de beste Franse meubelmakers uit de 16e en 17e eeuw. De bibliotheek is 18 meter lang en 6 meter hoog en bevat meer dan 20.000 boeken! De tuinen, in het hart van een park van 25 hectare, zijn geklasseerd als "Uitzonderlijke Tuinen van Wallonië" en behoren tot de mooiste formele tuinen van Europa. Ze zijn ontworpen en aangelegd door tien opeenvolgende generaties en worden trouw onderhouden volgens het oorspronkelijke ontwerp uit 1664.

Niet te missen evenementen: de Amarylliswedstrijd en de Luc Petit Shows.


Bij wijze van uitzondering is het kasteel open op zaterdag 30 maart en zondag 31 maart voor het paasweekend, en op vrijdag 10 mei voor de dag na Hemelvaartsdag, en gesloten op woensdag 1 mei.

Terroir en magie op het Kasteel van Belœil

Bewonder de duizenden amaryllissen die het prestigieuze Kasteel van Belœil verfraaien. Bezoek vervolgens de Brasserie des Carrières en proef het bier: de Diôle.

Zie de aanbod

Individuele dienstregelingen

Voor individuele bezoeken is het landgoed in april, mei, juni en september in het weekend en op feestdagen geopend van 13.00 tot 18.00 uur, en in juli en augustus elke dag van 13.00 tot 18.00 uur.

Dienstregelingen voor groepen

Voor groepsbezoeken (15 personen of meer) is het landgoed geopend van april tot en met september, elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. Reserveren is verplicht en moet 3 weken voor de dag van het bezoek bevestigd worden.

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Duitsdrapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Italiaansdrapeau Nederlandsdrapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Sanitair