in Elzele

Het Huis van het Pays des Collines & Het pad van het Vreemde

Het Parc naturel du Pays des Collines is een heuvelachtig en mysterieus gebied rijk aan legendes en folkloristische tradities. Het idyllische landschap wordt gekenmerkt door knotwilgen, kleine bosjes, molens en kronkelende wandelpaden. In dit gebied kan men drie prachtige artistieke wandelingen maken : Le Sentier de l’Etrange (het pad van het vreemde) : bewonder prachtige kunstwerken van Watkyne en treed in de voetstappen van Hercule Poirot, de heks Quintine en de duivel… Le Sentier enchanté (het betoverde pad) : dit pad wordt bewoond door kleine, sprookjesachtige wezentjes. Le Circuit des Plantes médicinales (het circuit van de geneeskrachtige planten) : langs dit pad ontdekt u tal van geneeskruiden en magnifieke beeldhouwwerken. In het Maison du Pays des Collines kunt u informatie inwinnen over wandelmogelijkheden, logies, cafés, restaurants, producenten, ambachtslui en evenementen. U vindt er ook toeristische info over de streek (Maison des plantes médicinales (tuin voor geneeskrachtige planten, Jardins de la Grange, Huis van de wandelaars) en een winkeltje met streekproducten. Het is tevens de startplaats van de wandeling Het pas van het Vreemde (Le Sentier de l’Etrange).

AFSPRAAK : Le Sabbat des sorcières (heksensabbat – laatste weekend van juni).

Aventures-Jeux® - Elzele

Een drakenverhaal, een vreemd dorp en proeven... Alle ingrediënten die nodig zijn om jullie te vermaken ! De kinderen zullen snel opgaan in het spel en de volwassenen meeslepen in deze ludieke en leuke speurtocht in het dorpscentrum van Elzele. Onderlinge hulp is noodzakelijk om de beschermende draak terug te vinden en het magische blauwe water te laten stromen dat het dorp zal doen herleven.

Spelletjeszakje te koop bij het Huis van Pays des Collines - +/- € 10/zakje (1 zakje per gezin) - Reken op +/- 1.30 uur.

Van het land van de heksen van Elzele tot de reuzen van Aat

Laat u betoveren (beheksen) door Brasserie Quintine en ontdek de Ducasse van Aat achter de schermen. Mis de optocht van de reuzen in augustus niet!

Bekijk aanbod

Individuele dienstregelingen

Het hele jaar open van dinsdag tot zondag van 9 u. tot 17 u, en ook tijdens feestdagen. Boutiek tot 18u30 geopend op woesndag. Gesloten op 25 december en 1 januari.

Dienstregelingen voor groepen

Op afspraak. Min. 25 - Max. 100 personen.

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Parking
  • Sanitair
Bienvenue vélo