in Aat

Het huis der reuzen

Het Reuzenhuis wordt momenteel een jaar lang gerenoveerd en is niet meer toegankelijk voor het publiek. De Dienst voor Toerisme is tijdelijk verhuisd naar de Gallo-Romeinse Museum, rue de Nazareth n°2 (momenteel open op zaterdag van 14 tot 18 uur, vanaf april op zondag van 14 tot 18 uur)

In Ath duiken de reuzen voor het eerst op in de 15de eeuw om de inwijding van de Saint-Julienkerk te vieren. Reuzen zag men in die tijd overal in Europa : ze defileerden tijdens religieuze processies en hadden tot doel een grotendeels analfabetische bevolking te catechiseren. Zoals de traditie het wil, worden de reuzen uit Ath (Goliath, David, Mademoiselle Victoire, het ros Beiaard, enz.) nog steeds op de rug gedragen i.p.v. te worden getransporteerd op wagens. Men moet weten dat één reus meer dan 100 kilo weegt ! La Maison des Géants, het enige museum dat specifiek gewijd is aan reuzen van België en Frankrijk, doet eveneens dienst als toerismebureau van de stad en als studie- en onderzoekscentrum rond volkstradities die verband houden met grote mensen- en dierenfiguren. Een spektakelparcours geeft een overzicht van de geschiedenis en de technieken voor het vervaardigen en dragen van reuzen. Kruip onder de rok van een reus en waag een poging om die te dragen ! Ontdek vervolgens de geschiedenis en sfeer van deze gezellig gerenoveerde stad (oude straten, winkelstraten, de middeleeuwse Burbanttoren, het Gallo-Romeins museum) en volg Le Circuit des Lumières langs de oude loop van de Dender.

AFSPRAAK : Ducasse van Ath (4de weekend van augustus).


Van het land van de heksen van Elzele tot de reuzen van Aat

Laat u betoveren (beheksen) door Brasserie Quintine en ontdek de Ducasse van Aat achter de schermen. Mis de optocht van de reuzen in augustus niet!

Zie de aanbod

Individuele dienstregelingen

Het hele jaar open, van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 u. (tot 18 u.
van 1 juni tot 30 september). Tijdens het weekend en op feestdagen van 14
tot 18 u. Gesloten op 25 december tot en met 1 januari. Gesloten op zondag
in december en januari.

Dienstregelingen voor groepen

Op afspraak. Max 15 personen.

Gesproken talen

drapeau Frans

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Cafetaria
  • Sanitair
Bienvenue vélo