in Aat

Het Gallo-Romeins museum in Aat

Dit museum herbergt de enige gerestaureerde Gallo-Romeinse boten in België. Ze werden in 1975 ontdekt in Pommeroeul (archeologische site die teruggaat tot de 2de eeuw, op een twintigtal kilometer van Ath). Men vindt er Keltische boten waaronder een uit één stuk hout vervaardigde prauw en een schuit van meer dan 9 meter lang, geklasseerd als waardevol cultureel goed (Trésor) van de "Fédération Wallonie-Bruxelles". Deze schepen zijn de echte pronkstukken van dit museum waarin het transport van goederen over water centraal staat.

Rufus, de schipper van het antieke Pommeroeul, neemt u aan de hand van maquettes, muurschilderingen, informatiepalen en interactieve spelen voor kinderen, mee op ontdekkingsreis doorheen het Romeinse tijdperk. Voor jongeren en gezinnen worden tal van activiteiten, stages, tijdelijke tentoonstellingen en animaties georganiseerd.

NIEUW : Tentoonstelling “De Biertijd” (van 29 oktober 2021 tot 11 september 2022). Een tentoonstelling waar je dorst van krijgt!

FAMILIE : Animaties en activiteiten

Uitstapje

Uw leerlingen varen met Rufus over de waterwegen aan boord van een uitzonderlijke aak die geklasseerd is als "schat" van de Franse Gemeenschap. De tentoongestelde aken van het Keltische type zijn de enige voorbeelden van Gallo-Romeinse boten die tot nu toe in België zijn gerestaureerd. Het hele museum is ingericht met audiovisuals, maquettes, fresco's en spelletjes die het bezoek levendig en leerzaam maken. Kinderen zullen deelnemen aan workshops en activiteiten om hun kennis op een speelse manier te verdiepen.

Voor informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met het Gallo-Romeins Centrum (+3268681320 - accueil.egr@ath.be) of kijken op www.espacegalloromain.be.

Word echte Gallo-Romeinen 

Hier gaan jullie aan de slag om het leven uit die tijd te begrijpen. De archeologische labo's bieden verschillende activiteiten rond mode en schrijven.

Laat je kinderen experimenteren met het schrijven op een wassen tablet of papyrus, een geldweegschaal gebruiken, parfums uit de Oudheid ruiken, munten slaan... Help hen bij de moeilijkste activiteiten en kijk toe hoe ze met trots in de laatste proef slagen dankzij de geheime code...

Tijdens de schoolvakanties biedt het museum verrassende en leerzame activiteiten.

Individuele dienstregelingen

1/4 > 30/9 : van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Tijdens het weekend en op feestdagen van 14 tot 18 u. 1/10 > 31/3 : van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Open op de eerste zondag van de maand met een rondleiding om 14u30 (3€).

Uitzonderlijk gesloten tijdens het 4e weekend van augustus en tussen Kerstmis en nieuwjaar.

Dienstregelingen voor groepen

Het hele jaar

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Picknicktafel
  • Sanitair
Bienvenue vélo