in Leuze-en-Hainaut

Het Automuseum, de Mahy-verzameling

Dit patrimonium van 1000 voertuigen, waarvan er 300 worden tentoongesteld in dit museum, schetst de geschiedenis van de auto vanaf 1895 tot vandaag. Deze privécollectie, die het resultaat is van de passie van Ghislain Mahy, maakt indruk door zowel het aantal voertuigen als de verschillende perioden, voertuigtypes en landen die vertegenwoordigd zijn. Liefhebbers kunnen er oldtimers bewonderen (een Delaunay-Belleville uit 1911, een Austro-Daimler uit 1923, een Lincoln limousine uit 1931, een Wartburg cabriolet met hard-top uit 1960, enz.), alsook bekende wagens uit films en stripverhalen (de Horsh van 1934 uit de film “The Longest Day”, de Rochet-Schneider coupé de ville van 1913 uit “Les brigades du tigre”) en een slee, brandweerwagens, stoomvoertuigen, tweewielers, enz. U ontdekt er eveneens honderden miniaturen en speelgoed van vroeger, een retrospectieve tentoonstelling over tweewielers, een didactische zaal en speciaal voor kinderen van 2 tot 7 jaar een mini-autoparcours. Vanaf het loopbruggetje kan men de enorme reserves zien.

Een familiegeschiedenis: tussen auto’s en bier

In Picardisch Wallonië geven families hun passie door van generatie tot generatie. Zo bezit de familie Mahy een indrukwekkende collectie auto’s. Terwijl de familie Dubuisson de smaak van bier met karakter deelt.

Bekijk aanbod

Schooluitstappen

De Mahy-collectie is ongetwijfeld een van de interessantste collecties ter wereld, zowel wat aantal als wat verscheidenheid betreft. Ontdek de wereldgeschiedenis van auto's van 1895 tot vandaag: populaire auto’s en sportwagens, brandweerwagens, motorfietsen, fietsen, miniaturen, koetsen, sleeën...

Individuele dienstregelingen

Van 02/04 t.e.m. 06/10 : donderdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 10u tot 17u.

Juli en augustus: alle dagen, behalve dinsdag en woensdag, van 10u tot 17u.

Groepen: van 02/04 t.e.m. 06/10 op afspraak voor groepen van min. 30 pers.

Dienstregelingen voor groepen

Het museum is het hele jaar open, op afspraak.Min. 25 personen – Max.
100 personen.

Gesproken talen

drapeau Duitsdrapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Parking