in Bon-Secours
>

Exposition de Sylvain Trabut “Peuplades végétales”

De kunstenaar

Sylvain Trabut, afkomstig uit de Gers (Zuidwest-Frankrijk), is een unieke land-art-kunstenaar... Het is zijn passie om miniatuurplantwezens met ontroerende poëzie te creëren uit elementen die hij tijdens zijn wandelingen in de natuur verzamelt en verzamelt.

De kunstenaar nodigt je uit om een magische wereld te ontdekken. Het is een fantastische wereld die bewoond wordt door de Tit'pousses, de Pik'mousses, de Cœurs d'Ambre en de Granciens, families van plantenwezens die door de seizoenen heen verschijnen.

Door middel van zijn personages nodigt Sylvain Trabut ons uit om de natuur van dichtbij te bekijken en haar schatten te onthullen.


De tentoonstelling

Badend in een meeslepende sfeer van licht en geluid, bezetten de plantenwezens de zalen, soms zichtbaar in echte decors gecreëerd door de kunstenaar, soms meer discreet. Foto's vullen de fysieke werken aan.

Een presentatie van Sylvain Trabut en een korte stop-motion animatiefilm worden vertoond in de projectiezaal.


Voor uw vermaak

Let op! De werken zijn op mysterieuze wijze tot leven gekomen en dringen het museum binnen. Deze ondeugende wezens verstoppen zich in de hoekjes en gaatjes van de galerijen en spelen verstoppertje met de bezoekers.

Lukt het jou om ze allemaal te vinden?

Een echt verstoppertje voor het hele gezin!