in Lahamaide

Ecomuseum van het Pays des Collines

Dit museum geeft een overzicht van de kennis en het vakmanschap in Le Pays des Collines, waarbij de streek en het dagelijkse leven op het veld centraal staan. Voorstelling van oude voorwerpen, landbouwwerktuigen en -machines, getuigenissen, tijdelijke tentoonstellingen, animaties in verschillende gebouwen, en rondleidingen en wandelingen met een gids om het landelijke erfgoed van Lahamaide te ontdekken. Niet te missen : het Maison Louise, een kleine, goed bewaarde boerderij uit de jaren ’50, vlak naast het hoofdgebouw. Afspraak de 1ste zondag van augustus voor “Lahamaide tijdens het oogstseizoen” : traditioneel oogstfeest (16de - 20ste eeuw) met mensen die op het veld werken en ambachtslui uit de tijd van toen. Het Ecomuseum biedt kinderen van 3 tot 12 jaar de kans om hun verjaardag te vieren met reis terug naar het verleden! Een woensdagmiddag vol ludieke, creatieve en inventieve activiteiten, een thematische pauze, en uiteraard de traditionele taart en overhandiging van geschenken! (Op reservatie) AFSPRAAK : “Lahamaide tijdens het oogstseizoen” (augustus).

Draai de tijd terug

Bestaat er een betere manier om het verleden aan kinderen uit te leggen dan het te beleven ? Het Ecomuseum van de Pays des Collines heeft een coöperatief bordspel bedacht met als titel "Echo's van de tijd". De hele familie neemt deel aan de proeven: koffie malen, hinkelen, schoolmeester spelen, volksspelen... En het is niet de bedoeling dat jullie rond het bordspel blijven staan ! Integendeel : elk hoekje van het museum wordt verkend als een kazerne van Ali Baba vol verrassingen. Slappe lach verzekerd!

Schooluitstappen

Het Ecomuseum van het Pays des Collines staat al meer dan 40 jaar ten dienste van leerkrachten. Groepen worden door ervaren gidsen rondgeleid langs historische reconstructies (een klaslokaal, een hoeve), de collecties (om het plattelandsleven in de jaren 1850-1950 te illustreren) en het groene landschap van het Pays des Collines. De benadering steunt op specifieke instrumenten die u nergens anders zult vinden en die het kind centraal plaatsen in het leerproces. Onze benadering beoogt naast het verwerven van kennis ook de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en het kritisch denken. Het Ecomuseum, een reis terug naar het verleden!

Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met het Ecomuseum (+32 68 64 51 55 of groupes.ecomusee@skynet.be) of de website www.ecomusee.eu bezoeken.

Individuele dienstregelingen

Open het hele jaar van maandag tot vrijdag van 10 u. tot 16.30 u.
(gesloten tijdens wintervakantie) en van mei tot augustus, 1ste zondag van
de maand, van 14 u. tot 18 u.

Dienstregelingen voor groepen

Groepsbezoeken gebeuren altijd na afspraak (gesloten tijdens
wintervakantie).

Gesproken talen

drapeau Frans

Talen van het bezoek

drapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Sanitair
Bienvenue vélo