in Bon-Secours

De Woudhalte

Het Parc naturel des Plaines de l’Escaut kenmerkt zich door knotwilgen, waterrijke gebieden en bossen. De 500 km bewegwijzerde paden zullen wandelaars, fietsers en ruiters ongetwijfeld weten te bekoren. De wandelingen met gids vormen de ideale gelegenheid om dit prachtige natuurgebied te ontdekken. Opmerkelijke sites in de streek : Les Marais d’Harchies (moerassen van Harchies), La Mer de Sable in Stambruges (natuurreservaat), de boomkwekerijen van Lesdain of Le Musée de l’Iguanodon (museum van de iguanodon). Niet ver van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het hoogste punt van het natuurpark, bevindt zich La Maison du Parc naturel des Plaines de l’Escaut. Dit onthaal- en pedagogisch centrum gewijd aan de natuur stelt het volledige toeristische aanbod voor, alsook de natuur van het park. De Espace Rando en een interactief scherm geven alle bewegwijzerde routes weer voor wandelaars, fietsers en ruiters. De Espace Saveurs biedt de bezoeker verschillende streekproducten aan. La Maison du Parc naturel des Plaines de l’Escaut is ook het startpunt van het spektakelparcours L’Escale forestière (de woudhalte) over de fauna en flora van het bos, en van Le Promenoir des Cimes (wandeling in de boomtoppen), een indrukwekkende structuur op 16 meter hoogte tussen eiken, essen en beuken. AFSPRAAK : wandelingen met natuurgids het hele jaar door.

De fantastische avonturen van SALIX in het bos van Bon-Secours

Ga op familieavontuur met Salix! Uitgerust met een zak vol gereedschap, heeft u alles wat u nodig heeft om de uitdagingen in het bos op te lossen.

Salix is één van de vele knotwilgen in het natuurpark der Scheldevlakten. In Bon-Secours ontmoet hij Gédéon, een Vlaamse gaai. Die is ten einde raad omdat hij zijn voedselvoorraden niet terugvindt en deze winter niet genoeg te eten zal hebben. Help hem zijn eten terug te vinden tijdens een route van 3 km in het bos.

Praktische informatie: €10 per zak. Duur: +/- 2 uur. Activiteiten vanaf 6 jaar. De route is toegankelijk voor all-terrain kinderwagens.

Individuele dienstregelingen

Van Pasen tot Allerheiligen

Van dinsdag tot zondag (feestdagen en schoolvakanties inbegrepen), van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18 u.

Van Allerheiligen tot Pasen

Van dinsdag tot vrijdag, van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17 u.

Open op maandag tijdens Belgische schoolvakanties en feestdagen.

Gesloten op 24, 25 en 31 december, en ook op 1 januari.

Jaarlijkse sluiting in januari na schoolvakantie en tot 31 januari.

Blotevoetenpad in het laagseizoen gesloten.

Dienstregelingen voor groepen

Het bezoek aan het spektakelparcours van de Woudhalte gebeurt na afspraak
en is te betalen.

Gesproken talen

drapeau Frans

Talen van het bezoek

drapeau Frans

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Parking
  • Picknicktafel
  • Sanitair