in Pipaix

Brasserie Dubuisson

ONTDEK DE OUDSTE BROUWERIJ VAN WALLONIË 

De Brasserie Dubuisson is met haar 250 jaar geschiedenis ongetwijfeld de oudste brouwerij van Wallonië en een van de meest authentieke brouwerijen van België. De geschiedenis van deze brouwerij begint op het platteland van Doornik. Door de eeuwen heen volgenden verschillende families elkaar op aan het hoofd van het bedrijf.

De Brasserie Dubuisson is nu beroemd om de bieren die ze brouwt, waaronder de beroemde Bush en de Cuvée des Trolls. Ze wil haar knowhow en passie met zoveel mogelijk mensen delen. In deze context en ter gelegenheid van haar 250ste verjaardag heeft de brouwerij een interactief museum (Het Beerstorium), een taverne (Trolls & Bush)en een winkel (Le Terroir des Trolls)in gebruik genomen. Dat alles komt bovenop het bezoek aan de brouwerij zelf, dat ook in het verleden werd aangeboden. 

Een bezoek aan de Brouwerij Dubuisson is een combinatie van geschiedenis, knowhow, genot voor uw gehemelte en uren plezier. Een absolute must als u van Belgisch erfgoed en/of goed bier houdt.

Bezoek elke zaterdag op 15u zonder reservatie.Bezoek op aanvrag van dinsdag tot vrijdag, 10u30 tot 17u30, en op zaterdag op 10u30.Proeverij-videoprojectie op reservatie (5,10€).

Individuele dienstregelingen


Klassieke bezoek (2u) zonder reservatie op zaterdag, op 15 u: €7.'Proeverij-videoprojectie' (0u30) op reservatie : €5.30

Dienstregelingen voor groepen

Op afspraak, voor groepen van meer dan 15 personen.

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Italiaansdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren