Het Natuurpark der Scheldevlakten

Het Natuurpark der Scheldevlakten!

Het bestrijkt de 7 groene gemeenten Antoing, Beloeil, Bernissart, Brunehaut, Péruwelz, Doornik en Rumes. Het is bezaaid met landbouw-, tuinbouw- en waterzones en beboste gebieden. De nog ongerepte natuur wordt doorkruist door 500 km bewegwijzerde paden. Boomkwekerijen, observatie van vogels, typische landelijke architectuur en wandelingen langs de Schelde zijn hier de troeven voor wandelaars !

L’Escale forestière - Bon-Secours

Het Natuurpark van de Plaines de l’Escaut is een gebied bezaaid met knotwilgen, waterrijke zones en bossen. Een streek die wordt doorkruist door bijna 500 km bewegwijzerde paden om te voet, per fiets, te paard of per motorfiets te volgen. Een streek waar water, bos en land- en tuinbouwgronden centraal staan in de natuurlandschappen. In L’Escale forestière - Bon-Secours kun je alle informatie krijgen over de streek. De Wouldhalte en de Wandelgang in de Boomtoppen laten je kennismaken met het leven in het bos, met een klim in de toppen van de beuken op een loopbrug op een hoogte van 16 meter.

Wandelingen te voet en per fiets

De routes zijn talrijk en verschillende plekken zijn bijzonder geschikt voor wandelingen:

De Landschapsroute: een toeristische route van 120 km met 30 informatieborden biedt je een overzicht van alle landschappen waaruit het natuurpark bestaat. De kaart is verkrijgbaar in L’Escale forestière - Bon-Secours.

Het staatsbos van Bonsecours: vanuit L’Escale forestière - Bon-Secours ga je naar het kasteel van l’Hermitage.

De moerassen van Harchies: een belangrijke ornithologische site in Wallonië.

Meer te weten
TOURNAI, 20160412, BELLEWAERDE-CCB . Photo Coralie Cardon

Rondleidingen & bier!

De gidsen van de Plaines de l’Escaut zijn niet alleen verzot op plant- en vogelkunde maar ook uitstekende vertolkers van hun erfgoed, van de iguanodons van Bernissart tot het kasteel van Beloeil. Voor begeleide of themawandelingen en begeleide bezoeken kun je inlichtingen inwinnen bij L’Escale forestière - Bon-Secours of aan het onthaal van de locaties die je wilt bezoeken.

Tot slotte krijg je dorst van het wandelen in de Plaines de l’Escaut ! Er zijn tal van brouwerijen in het natuurpark voor interessante en dorstlessende haltes op je route. Te proeven : de Diôle van Brasserie des Carrières, de Brunehaut van Brasserie de Brunehaut, de Authentique van l’Authentique Brasserie of de Bon Secours van Brasserie Caulier.