Mont de l’Enclus

Op de top van de Mont de l’Enclus

U bevindt zich op het hoogste punt van het Pays des Collines (141 m). Het gehucht Mont de l’Enclus is een bijzondere plek in het Pays des Collines, vlakbij de Vlaamse grens

L'Enclus du Haut is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn bossen met bewegwijzerde paden, maar ook vanwege de "guinguettes" (herbergen) en de speeltuinen die dit familievriendelijk gebied bij uitstek tot leven wekken. Het gebied loopt door in Vlaanderen met het recreatieoord Kluisbos in Kluisbergen: een overdekt sportcentrum met een enorm terras en een cafetaria.

Op de site van de Mont de l'Enclus vindt u ook het Maison des Randonneurs. Dat is het ideale vertrekpunt voor alle wandelaars, fietsers en ruiters die de prachtige natuur van de Mont de l'Enclus willen verkennen. In het Maison des Randonneurs, gemaakt van hout en glas, vindt u alle nodige toeristische informatie en natuurpaden voor de echte sportievelingen of occasionele wandelaars. Dankzij het uitgebreide aanbod kaarten kan u zich perfect situeren in het Pays des Collines en uw wandelroute te kiezen. Voorts is werd er ook een speciale ruimte ingericht voor kunsttentoonstellingen: schilderkunst, beeldhouwkunst enz.

Meer te weten

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het Maison des Randonneurs is van april tot oktober elk weekend en elke feestdag geopend van 11 tot 18 uur. In juli en augustus elke dag van 11 tot 18 uur.