Bekken van Frasnes

Natuur en ontspanning in Frasnes-les-Bassins

Deze oude industriezone werd opnieuw getransformeerd tot een natuurgebied en is nu een gebied voor het behoud van de natuur alsook een ruimte voor pedagogische ontdekkingen

Twee derde van de site is erkend als domaniaal natuurreservaat en is voorbehouden voor natuurprofessionals. De rest van de site, een gebied van 6 hectaren, is gewijd aan pedagogische activiteiten en werd ingericht voor het brede publiek met observatieposten, pontons en bewegwijzering.

Het gebied staat bekend om zijn grote ornithologische waarde. Meer dan 160 vogelsoorten passeren of nestelen hier, en u kan er de geoorde fuut en ijsvogel spotten. Daarnaast is het ook een geliefde plaats voor de overwintering van talrijke eendachtigen en steltlopers. In het gebied leven ook diverse soorten libellen en vlinders en de waterpartijen vormen de perfecte habitat van amfibieën.

Meer te weten

PRAKTISCHE INFORMATIE

De vijvers zijn elke dag toegankelijk van 8 uur tot 20 uur. Honden zijn enkel toegestaan aan de leiband en alleen in het eerste deel van het gebied. Fietsen en gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan. Kinderen staan onder de verantwoordelijkheid van een volwassene. De gemeente wijst alle aansprakelijkheid af. Vissen is ten strengste verboden. De toegang tot de vijvers is gratis.