Avontuur en ontspanning met het gezin

Zwembaden, speeltuinen, boomklimmen, skiën… leef je uit in Picardisch Wallonië!

De kinderen vervelen zich en je weet niet meer wat je moet doen om hen bezig te houden? Hier zijn enkele interessante adresjes die je een dag of een mooie namiddag kunnen helpen. Focus op de recreatiezones voor grote momenten van avontuur en ontspanning met het gezin!

Alle in het water!

Aan zwembaden ontbreekt het niet in Picardisch Wallonië. Er zijn overdekte zwembaden (het weer is immers niet altijd even mooi is in België!) maar ook openluchtzwembaden die open zijn in de zomer! Naast een bad van 50 meter beschikken de volgende vier zwembaden ook over glijbanen en sommige tevens over een peuterbad en een bubbelbad… Maak je keuze:

Skiën, boomklimmen of 360° immersie?

In het Ice Mountain Adventure Park, in Komen, hoef je niet te kiezen! Je kunt er skiën, ongeacht het seizoen, of in de bomen klimmen bij mooi weer. Ecopark Adventures in Doornik biedt je ook boomklimparcoursen aan, en een afdaling boven een meer met de langste tokkelbaan van België! Ontdek met Virtual Park acht uitzonderlijke interactieve avonturen door middel van virtuele realiteit en aangevulde realiteit. Opwinding verzekerd…

Buitenspeeltuinen

Openluchtspeeltuinen Kinderen zijn er dol op, het zijn trouwens hun favoriete bestemming zodra het weer het toelaat. Ouders appreciëren ze ook omwille van hun bevoorrecht kader, beschut tegen het lawaai van auto’s en verkeer. Het gaat om:

  • de speeltuin van het Domein van Bourgogne - Pecq. Gesloten op zaterdag. Gratis!
  • de speeltuin en het ludieke, zintuiglijke park van de Woudhalte. Betalend parcours.

Sport- of fietsparcours?

Het Domein van Jaurieu laat je kennismaken met boerengolf, petanque, volleybal of volksspelen... Terwijl de ouders genieten van een drankje op het terras, vermaken de kinderen zich in de speeltuin en in de kinderboerderij. Je kunt er ook klassieke en elektrische fietsen voor volwassenen en kinderen huren om een fietstocht te maken in het Pays des Collines of het nabijgelegen Kluisbergen (fietskaart voor € 7 en fietsroutes beschikbaar ter plaatse). Vergeet niet om vooraf te reserveren voor het huren van een fiets of een gezinsactiviteit.