in Tournai

Marionettenhuis

Het Hotel Peeters, gelegen in het historische hart van de stad Doornik, herbergt een heel ongewoon museum dat gewijd is aan de marionettenkunst in al haar vormen. Het Marionettenhuis zal u heel wat verborgen schatten uit alle hoeken van de wereld doen ontdekken.

Tijdens deze reis rond de wereld zal u dus kennismaken met de meest populaire figuren uit het Europese Marionettentheater die door klein en groot gekend zijn, maar ook met de typische personages en technieken van de Afrikaanse en Aziatische tradities.

Het marionettenhuis beschikt niet enkel over een rijk patrimonium, maar organiseert ook diverse tijdelijke tentoonstellingen, pedagogische animaties (op aanvraag), creatieve workshops, talrijke voorstellingen, stages en opleidingen voor kinderen en volwassenen.

NIEUW: Rondleidingen zonder gids voor gezinnen "Jaques is ontsnapt!" : Jacques, de marionet, is verdwenen! De enige sporen van zijn vlucht: de selfies die hij zowat overal in de zalen van het museum verborgen heeft. Wij hebben uw hulp nodig om hem zijn plaats onder de andere marionetten te doen terugvinden! Tijdens uw enquête moet u raadsels oplossen, verschillende hanteringstechnieken uitproberen, de marionetten in detail observeren, hun uitdrukkingen nabootsen, hen aanraken...

Toegankelijk op alle openingsdagen van het museum, reservatie gewenst (069/88 91 40 of maisondelamarionnette@skynet.be).

Individuele dienstregelingen :

Geopend van dinsdag tot vrijdag, van 9 u tot 12u30 en van 14 u tot 17 u. Tijdens weekends en feestdagen, van 14 u tot 18 u. Gesloten op maandag. Gratis elke eerste zondagvan de maand.

Dienstregelingen voor groepen :

Bezoeken op afspraak. Min. 15 personen - Max. 25 personen.

Tarief :

  • Volwassenen : 3,5€
  • Kinderen : 3€
  • Article 27 : 1,25€

Diensten

  • Boutique
  • WC

Gesproken talen

drapeau Anglaisdrapeau Français

Talen van het bezoek

drapeau Français

Te zien, te doen in de buurt