Streekshopping

Geschenkideetjes voor anderen... of uzelf !

Hebt u een typisch aperitief geproefd voor Picardisch Wallonië maar weet u niet meer welk ? Wilt u een mand met streekbieren schenken aan uw grootvader ? Zoekt u iets dat opvalt ? Ga dan naar één van deze zaken. U vindt er zeker wat u zoekt !

Dépôt Vrac – Aat & Opzullik

100% biologische kruidenier. Een winkel waar je in bulk, biologisch en lokaal kunt kopen. Groenten en fruit, vleeswaren, en ook regionale kazen van lokale producenten.

Meer te weten

CoProSain (Comptoir fermier) – Aat en Doornik

Winkel-slagerij met een ruim assortiment natuurlijke, streek- en biologische producten: kip, vlees, vleeswaren, bereide gerechten, zuivelproducten en kazen, biologisch fruit en groenten en een gamma kruidenierswaren en schoonmaakmiddelen.

Meer te weten

Le poulet de Gibecq – Gibecq (Aat)

Verkoop van bio en hoeveproducten: gevogelte (kip, eend, parelhoen, kalkoen, ...), fijne vleeswaren, zuivelproducten en sap uit de streek, bio groenten, kruidenierswaren. Gebraden kip op zondagochtend.

Meer te weten

Au bio village – Quevaucamp (Beloeil)

Kruidenierszaak met lokale en bio voedingswaren.

Meer te weten

Boutique de Terroirs – Ellezelles

Het door Pom d'happy overgenomen bedrijf is de ideale plaats om gastronomische manden samen te stellen met een keuze uit 400 artisanale producten in de winkel. Producten gemaakt met respect voor authenticiteit en in de continuïteit van de grote tradities van de Pays des Collines, het is gedeeltelijk bezet door een coöperatie van producenten uit de Pays des Collines die lokale producten in een kort circuit aanbieden.

Meer te weten

Boutique de la Maison du Pays des Collines – Ellezelles

Een heuse showcase voor talrijke ambachtslui en producenten uit het Pays des Collines. Hier kunt u terecht voor aardewerk, boeken en postkaarten, pralines, confituren, likeuren, fruitsappen, verzorgingsproducten, honing, … Een aanrader voor wie van authentieke smaken houdt.

Meer te weten

L’Or&Terre – Elzele

Bio kruidenierswaren in bulk, nul afval.

Meer te weten

Boutique de l’Hôpital Notre-Dame à la Rose – Lessines

Een boetiek met souvenirs en producten die verband houden met de geschiedenis van het museum, zoals het Helkiase bier en wondermiddel dat eind 19de eeuw in het Ziekenhuis werd uitgevonden of de Augustine likeur, op ambachtelijke wijze bereid door de Augustinessen van het Ziekenhuis.

Meer te weten

L'Epicerie des Meuniers - Stambruges

Meer te weten

Court-Circuit – Moeskroen

Verantwoordelijk restaurant en kruidenierszaak. De kruidenierszaak biedt lokale en bio producten in bulk aan: voedingswaren, onderhoudsproducten en cosmetica. Gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden producten in het restaurant.

Meer te weten

Hall du Terroir - Moeskroen

Afvalloos landbouwcentrum waar tal van streekproducten worden aangeboden. Twee keer per maand kunt u ook een mand met landbouwproducten kopen, ter plaatse af te halen of thuislevering met bakfiets.

Meer te weten

‘Espace Saveurs’ van de Woudhalte – Bon-Secours (Péruwelz)

Ruimte in de inkomsthal van het Huis van het Natuurpark waar u, naast souvenirs, streekproducten kunt proeven of kopen.

Meer te weten

La ferme biologique "Pic-Vert" – Rumes

Bio boerderij waar u zelf uw aardbeien, frambozen of groenten kunt oogsten! Bio-winkel waar u fruit, seizoensgroenten, lokale bieren enz. kunt kopen.

Meer te weten

Au moine Austère - Doornik

Winkel gespecialiseerd in Belgische bieren. Gezellig kader om u te helpen de origineelste drankgeschenken te kiezen: een mand, een meter of een halve meter bier en andere gadgets. Ruime keuze aan gespecialiseerde bieren, streekbieren, trappisten, abijdbier, geuze en fruitbieren.

Meer te weten

D’icidelà - Doornik

Biologische kruidenierszaak die zero afval en het principe van het korte circuit hoog in het vaandel draagt en waar u kwaliteitsvolle streekproducten vindt uit alle uithoeken van Picardisch Wallonië. Neem ook eens een kijkje in het tearoom gedeelte, waar u terecht kunt voor een kleine snack (gebak, soep, sandwiches, quiches, lasagnes, …)

Meer te weten

Epicerie Chéri - Kain

Een brede waaier van streekproducten van lokale boerderijen en ambachtslui of producten die in korte circuits worden aangeboden. Verse en seizoensgebonden producten (fruit, groenten, zuivelproducten, vlees, bieren, Belgische wijnen...).

Meer te weten

Croquez Local - Doornik

Vriendelijke kruidenierswinkel met 100% lokale voedings- en cosmeticaproducten. Biedt fruitmanden, geschenkmanden en kaastrays aan.

Meer te weten

Coeur d'Artichaut - Antoing

Kruidenierszaak met biologische, bulk- en streekproducten. Een grote keuze aan gezonde en milieuvriendelijke producten, om de smaak van goede dingen te herontdekken en ook het economische aspect van bulk te ontdekken.

Meer te weten

Sup'R- Beloeil

Lokale, biologische bulkwinkel met zero waste uitdaging. Producent van biologische groenten en klein fruit. Hier bereiden wij uw bestellingen voor met producten uit de streek.

Meer te weten

Mil’pots - Celles

Mil'Pots is een dorpskruidenier waar je terecht kunt voor levensmiddelen (biologisch, vers en regionaal) en schoonmaakproducten. Het concept? Geen verpakking, geen afval... maar producten in silo's of blik.

Meer te weten