Streekshopping

Geschenkideetjes voor anderen... of uzelf !

Hebt u een typisch aperitief geproefd voor Picardisch Wallonië maar weet u niet meer welk ? Wilt u een mand met streekbieren schenken aan uw grootvader ? Zoekt u iets dat opvalt ? Ga dan naar één van deze zaken. U vindt er zeker wat u zoekt !

A l’essentiel – Aat

100% bio kruidenierszaak. De zuivelproducten, groenten en fruit komen uit de streek. De andere producten zijn overwegend regionaal. Ontdekkingsmanden en boodschappenpakketten met nul afval.

Meer te weten

CoProSain (Comptoir fermier) – Aat en Doornik

Winkel-slagerij met een ruim assortiment natuurlijke, streek- en biologische producten: kip, vlees, vleeswaren, bereide gerechten, zuivelproducten en kazen, biologisch fruit en groenten en een gamma kruidenierswaren en schoonmaakmiddelen.

Meer te weten

Le poulet de Gibecq – Gibecq (Aat)

Verkoop van bio en hoeveproducten: gevogelte (kip, eend, parelhoen, kalkoen, ...), fijne vleeswaren, zuivelproducten en sap uit de streek, bio groenten, kruidenierswaren. Gebraden kip op zondagochtend.

Meer te weten

Au bio village – Quevaucamp (Beloeil)

Kruidenierszaak met lokale en bio voedingswaren.

Meer te weten

Boutique de Terroirs – Elllezelles

De place to be om een gourmetmand samen te stellen. In deze winkel vindt u 400 ambachtelijke producten die stuk voor stuk op authentieke wijze en volgens de aloude tradities van het Pays des Collines werden bereid.

Meer te weten

Boutique de la Maison du Pays des Collines – Ellezelles

Een heuse showcase voor talrijke ambachtslui en producenten uit het Pays des Collines. Hier kunt u terecht voor aardewerk, boeken en postkaarten, pralines, confituren, likeuren, fruitsappen, verzorgingsproducten, honing, … Een aanrader voor wie van authentieke smaken houdt.

Meer te weten

L’Or&Terre – Elzele

Bio kruidenierswaren in bulk, nul afval.

Meer te weten

Boutique de l’Hôpital Notre-Dame à la Rose – Lessines

Een boetiek met souvenirs en producten die verband houden met de geschiedenis van het museum, zoals het Helkiase bier en wondermiddel dat eind 19de eeuw in het Ziekenhuis werd uitgevonden of de Augustine likeur, op ambachtelijke wijze bereid door de Augustinessen van het Ziekenhuis.

Meer te weten

O’Sillo - Leuze-en-Hainaut

Epicerie zéro déchet. Vente de produits alimentaires, d’entretiens et cosmétiques, en vrac.

Meer te weten

Court-Circuit – Moeskroen

Verantwoordelijk restaurant en kruidenierszaak. De kruidenierszaak biedt lokale en bio producten in bulk aan: voedingswaren, onderhoudsproducten en cosmetica. Gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden producten in het restaurant.

Meer te weten

Hall du Terroir - Moeskroen

Afvalloos landbouwcentrum waar tal van streekproducten worden aangeboden. Twee keer per maand kunt u ook een mand met landbouwproducten kopen, ter plaatse af te halen of thuislevering met bakfiets.

Meer te weten

Courte échelle – Péruwelz

Bio en lokale kruidenierszaak die prat gaat op minder afval. Voedingswaren, onderhouds- en hygiëneproducten, cosmetica en accessoires die minder afval veroorzaken in het dagelijks leven.

Meer te weten

‘Espace Saveurs’ van de Woudhalte – Bon-Secours (Péruwelz)

Ruimte in de inkomsthal van het Huis van het Natuurpark waar u, naast souvenirs, streekproducten kunt proeven of kopen.

Meer te weten

La ferme biologique "Pic-Vert" – Rumes

Bio boerderij waar u zelf uw aardbeien, frambozen of groenten kunt oogsten! Bio-winkel waar u fruit, seizoensgroenten, lokale bieren enz. kunt kopen.

Meer te weten

Au moine Austère - Doornik

Winkel gespecialiseerd in Belgische bieren. Gezellig kader om u te helpen de origineelste drankgeschenken te kiezen: een mand, een meter of een halve meter bier en andere gadgets. Ruime keuze aan gespecialiseerde bieren, streekbieren, trappisten, abijdbier, geuze en fruitbieren.

Meer te weten

D’icidelà - Doornik

Biologische kruidenierszaak die zero afval en het principe van het korte circuit hoog in het vaandel draagt en waar u kwaliteitsvolle streekproducten vindt uit alle uithoeken van Picardisch Wallonië. Neem ook eens een kijkje in het tearoom gedeelte, waar u terecht kunt voor een kleine snack (gebak, soep, sandwiches, quiches, lasagnes, …)

Meer te weten

Grine – Tournai

Supermarkt van biologische producten: groenten en fruit, brood, verse waren, kruidenierswaren, dranken, voedingssupplementen, cosmetica, eco-producten.

Meer te weten

La Petite Constance - Doornik

Kwaliteitsproducten uit de biologische landbouw, met advies van Constance, gediplomeerd diëtiste met een specialisatie in fytotherapie. En dat alles met nul afval!

Meer te weten