Slow Food

Lekker en bio eten, een echte levenskunst die u kunt testen in Wapi. 

« Slow Food » is een manier van eten en een visie op voeding. Het gaat gepaard met genieten van de tafel en het gezelschap, smaken leren herkennen, respect voor het milieu en de biodiversiteit. De organisators willen de relatie tussen de consumenten en de producenten en de eerlijke vergoeding van deze laatste naar voren brengen. In Opzullik en Saint-Saveur neemt men de tijd om lekker te leven en te genieten.

 

Slow Food in Opzullik

Het hele jaar door organiseert Saveurs de Silly (Smaken van Opzullik), gastronomische en/of sportieve evenementen rond het concept van Slow Food. Tijdens een wandeling, workshops of de week van de Slow Food maakt u kennis met de omgeving en proeft u van lokale producten. Vier evenementen die u niet mag missen als u houdt van lekkere productjes.

Eden Slow Tour
Het Syndicat d’initiative de Silly leert u meer over de levenswijze volgens de Slow Food in hun gemeente tijdens een leuke fietstocht van 24 km. U krijgt een lunchtas mee met seizoensproducten, een drankje en een kaart van de wandeling.

Lekkere fietspicknick
Beklim uw stalen rol en maak kennis met de landschappen en streekproducten van Opzullik. Deze tocht van 20 km neemt u door het platteland mee op bezoek bij lokale producenten. ’s Middags is er picknick. Niets lekkerder dan een noten- of pruimenwijn, vleeswaren, artisanaal brood of biologisch gekweekte vruchten en groenten.

Week van de Slow Food - september
In september wordt de nationale week van de Slow Food georganiseerd door de deelnemende steden. Op het programma : activiteiten, workshops, minilezingen en degustaties voor het hele gezin.

Kerstmarktdecember
Guide de bonnes pratiques de consommation et menu Slow Food basé sur les produits de la région.

Slow Food in Saint-Sauveur

Restaurant « La cuisine » grenst aan hotel « Vertes Feuilles ». Deze lekkere halte is door de jaren heen een instituut geworden binnen de Slow Food. Pascal Martens wou van meet af aan zijn keuken centraal stellen. Zo kunt u ook zien hoe uw maaltijd bereid wordt. Het Slow Food-menu bevat vijf gangen die bereid zijn op basis van streekproducten : van aperitief tot koffie !