Verblijfsidee voor een weekend in augustus - 2 dagen/1 nacht

Sprookjesweekend in het kasteel van het park van Edingen

 

Zin om twee dagen in een sprookjeswereld door te brengen? Profiteer van de vertelwandelingen die elk jaar half augustus in het park van het kasteel van Edingen georganiseerd worden. Je zult deze uitzonderlijke tuin van Wallonië in een op zijn minst wonderlijk opzicht ontdekken. Na een goede nachtrust bij La Clef Deschamps in Silly, ga je op ontdekking uit in het Pays des Collines en zijn ‘dorp van het vreemde’ dat je niet onverschillig zal laten…

 

Dag 1 – Zaterdag

Zaterdagnamiddag. Afspraak in het park van Edingen om het Forêt des Secrets (Geheimenbos) binnen te dringen. Vertellers, straatartiesten, creatieve workshops en ambachtsleden verwachten je voor een magisch avontuur dat je inwijdt in een onzichtbare en ontastbare wereld binnen handbereik… Zes vertelwandelingen worden georganiseerd met vertrek elk uur vanaf 16.30 uur (namelijk om 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30 en 21.30 uur). Vergeet niet om te reserveren.

Zaterdagavond. Op minder dan 10 km van het park bereidt B&B La Clef Deschamps je een warm onthaal toe. Hier eten en leven ze Slow Food: ze nemen de tijd om te leven en zich goed te voelen. De menu’s zijn lekker en de kamers zeer comfortabel.

Dag 2 – Zondag

Na een evenwichtig ontbijt in La Clef Deschamps ga je naar Elzele, dat zich op 20 km van Silly bevindt. Ontdek het heksendorp en de brouwerij: de Brasserie des Légendes. Daar kun je het brouwsel van de beroemde heks Quintine proeven, tenzij je de voorkeur geeft aan de Hercule, een illustere figuur die hier geboren zou zijn! Na het genieten van een van de biergerechten van de Chaudron des Légendes, de taverne vlak naast de brouwerij, ga je naar het Landhuis van het Pays des Collines. Het is open van 13 tot 17.30 uur en biedt je een spektakelparcours over de tradities en de verhalen en legendes van de streek.

Profiteer ook van deze verblijfssuggestie op andere belangrijke datums, tijdens andere fantasie-evenementen in Picardisch Wallonië !