1/2 dag

Pad van het Vreemde & Quintine in de heuvels

 

Kom een halve dag naar het hart van het Pays des Collines om de sterk aanwezige lokale folklore te proeven. Bezoek Elzele, het beroemde heksendorp, om uw wandeltocht met twee, met het gezin of met vrienden in te zetten.

 

Wandeling op het Pad van het Vreemde (6 km – 2u30)

Vertrek in het begin van de namiddag aan het Maison du Pays des Collines. Stéphane en zijn team heten u welkom en geven u informatie over de route van het Pad van het Vreemde. Vergeet niet om de toverspreuk te vragen die u moet uitspreken terwijl u heks Quintine streelt alvorens te vertrekken! De wandeling is ideaal met kinderen omdat er vreemde en fantastische personages van kunstenaar-schilder Watkyne langs het pad staan. Ze is ook zeer populair bij trekkers, want ze biedt open uitzichten op het landschap en de heuvels bezaaid met knotwilgen. Reken op 2u30 wandelen.

De fiche van de wandeling bekijken en de topofiche downloaden

Een ontspannen pauze in de Ferme de Fourquepire

Aan het einde van de wandeling biedt de Ferme de Fourquepire u zijn groot buitenterras aan voor een kleine verfrissing. Naast de zeer goede ligging is de plek gezellig om een streekbiertje te drinken. Enkele speeltoestellen zijn beschikbaar voor de kinderen, die kunnen blijven ravotten! De taverne is dagelijks open in juli en augustus van 12 tot 22 uur.

Streekproducten in het Maison du Pays des Collines

Terugkeer in het Maison du Pays des Collines, op de Place d’Ellezelles. Even langs in het winkeltje voor enkel souvenirtjes van dit avontuur. Lekkernijen (ijsjes, bieren, likeuren, koekjes...), verzorgingsproducten op basis van ezelinnenmelk, boeken over de lokale folklore of, waarom niet, ... enkele heksen!

De volledige fiche bekijken

Bezoek aan de Brasserie des Légendes

Als u nog een beetje tijd hebt, neem dan uw auto en ga naar de Brasserie des Légendes, op enkele straten van het marktplein. Hier worden de beste hopdranken van het Pays des Collines gebrouwen: de beroemde Quintine, de Hercule… Een bezoek aan de installaties is mogelijk en zeer interessant. Vergeet niet te reserveren. Aan de Brasserie ligt de Chaudron des Légendes die gerechten serveert op basis van bier waarvan u zult opkijken!

e volledige fiche bekijken