1/2e dag

Het bos van onder, van boven en vanuit het kasteel

 

Klaar voor een verkenning van het bos? Ontdek de fauna en flora op de wijze van een lilliputter. Ga de hoogte in en wandel in de boomtoppen op 16 meter hoogte. Begeef u tot slot in het staatsbos van Bon-Secours, op zoek naar het Hermitagekasteel…

 

Ontdek het Huis van het Natuurpark van de Scheldevlakten

Ga in de vroege namiddag naar het Huis van het Natuurpark van de Schedevlakten voor informatie over de wandelingen in de streek. Koop uw tickets voor de Woudhalte, het ludieke en verbazende spektakelparcours over de fauna en flora in het Huis van het Park. Dit zou de kinderen moeten bevallen: er zijn gigantische paddenstoelen en de reis eindigt met een virtuele ballonvaart! Klim buiten op de Wandelgang in de Boomtoppen, een loopbrug van 50 meter, die tussen de bomen door kronkelt en waarop u het bos van bovenaf kunt ontdekken.

Meer te weten

Wandeling in het bos van het Hermitagekasteel (4 km – 1h15)

Begeef u vervolgens in het bos van Bon-Secours. Bijzonder aan dit bos, dat ook wel het “Forêt de l’Hermitage” wordt genoemd, is dat het Frans-Belgisch is. De bewegwijzerde route brengt u naar het Hermitagekasteel, een groot jachtpaviljoen dat ooit toebehoorde aan de machtige familie de Croÿ. Het park, binnen de grote lanen, is prachtig onderhouden en toont de kunst van de tuinen uit de late achttiende eeuw. Rondleidingen worden aangeboden, maar alleen op afspraak. Download de audiocommentaren voor een audiotour met het hele gezin.

Hoppauze in Péruwelz

Kies aan het einde van uw wandeling uw bistro op het marktplein van Péruwelz en geniet van een van de vele streekbieren. De Bonsecours (van Brasserie Caulier) smaakt naar frambozen. De Diôle (Brasserie des Carrières) heeft fruitige aroma’s, met name van citrusfruit en passievrucht. Als aperitief is een glas witte piconwijn hier ook een traditie!