1 dag

Een smakelijke en culturele uitstap in Doornik

 

Combineer culturele en gastronomische ontspanning in de Stad van de 5 Klokkentorens. Wandel door het historisch hart en ontdek het UNESCO-erfgoed van een charmante kunst- en geschiedenisstad.

 

Films in het toeristisch kantoor van Doornik

Naast het vergaren van alle nuttige informatie voor uw dag kunt u 2 films van 20 minuten over Doornik bekijken in het toeristisch kantoor. “Le couloir du temps” doet de 2000-jarige geschiedenis van de stad uit de doeken. “De la pierre au ciel” onthult, in 3D, de verborgen delen van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (UNESCO), die momenteel belangrijke renovatiewerken ondergaat.

De fiche van de films bekijken

Circuit in het historisch hart van Doornik (2 km – 1 uur)

Het plan is verkrijgbaar in het toeristisch kantoor. Het interpretatiecircuit begeleidt u langs het erfgoed en de historische bezienswaardigheden van de stad: het belfort, de Grand-Place, de Saint-Georges-toren, het Rode Fort, de kathedraal, de oevers van de Schelde en de Place Saint-Pierre. Voor een audiotour kunt u de audiocommentaren downloaden!

De fiche van de wandeling bekijken

Een smakelijke pauze in L’Escaudoir

Dit expo-restaurant aan de Scheldekaden is een plek om het gehemelte en de ogen te strelen! Ongetwijfeld het kleinste en meest authentieke restaurant van Doornik, gelegen in de charmante buurt van het stadscentrum. De sfeer is gezellig en hartelijk. De keuken gezond en authentiek. Hier is alles zelfgemaakt. Reserveren is sterk aanbevolen.

Bezoek aan het belfort en zalig nietsdoen op de Grand Place

Wat zou u ervan vinden om de 257 treden van het belfort te beklimmen om weer in conditie te komen? Op 70 meter hoogte hebt u een zeer mooi uitzicht op de stad en op de kathedraal. Profiteer vervolgens van de drukke terrasjes op de Grand Place om een streekbiertje te drinken terwijl de kinderen spelen met de waterstralen…

De volledige fiche bekijken