1 dag

Doornik en de Mont Saint-Aubert

 

Geniet van een stad op het platteland! Doornik biedt u zowel het erfgoed en de culturele rijkdom van zijn historisch hart als de sereniteit van het omliggende platteland aan de kant van de Mont Saint-Aubert…

 

Vertrek aan het toeristisch kantoor van Doornik

Het toeristisch kantoor, het vertrekpunt van uw dag, nodigt u uit om 2 films van 20 minuten te bekijken: “Le couloir du temps”, die de geschiedenis van de stad vertelt, en “De la pierre au ciel”, een 3D-film over de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die UNESCO-werelderfgoed is.

De fiche van de films bekijken

Circuit in het historisch hart (2 km – 1 uur)

Ontdek vervolgens de stad door het interpretatiecircuit te volgen. Het belfort (het uitzicht van bovenaf na 257 treden is meer dan de moeite waard!), de Grand-Place, de Saint-Georges-toren, het Rode Fort, de kathedraal, de oevers van de Schelde en de Place Saint-Pierre zijn allemaal monumenten die u langs de route tegenkomt. Voor een audiotour kunt u de audiocommentaren downloaden!

De fiche van de wandeling bekijken en de topofiche downloaden:

Een smakelijke pauze in de Corto Malté

Deze tapasbar, die gelegen is op de rechteroever van de Schelde, zal u verbluffen met zijn suggesties (wij raden u de tapasmix van de chef aan). Om binnen te eten, in een "mix & match" trendy en gezellig interieur, of buiten, op het terras (langs de Scheldekaden) met uitzicht op de kathedraal.

Wandeling van de Dichters op de Mont Saint-Aubert

Ontdek in de namiddag het hoogste punt van de streek, op een paar kilometer van het stadscentrum. Een wandeling door het bos brengt u op de Weg van de Dichters. Panorama verzekerd! Daarna ontspannen op het terras van het restaurant l’Atelier om te genieten van het prachtige uitzicht op de Scheldevallei, Doornik, Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de Borinage. (Open op vrijdag- en zaterdagavond en de hele dag op zondag + zaterdagmiddag op reservatie +32 (0) 69 22 93 51).

De volledige fiche bekijken