Voorbij de schoolboeken

Ik kom met mijn klas

Picardisch Wallonië biedt u de kans om de geschiedenis in het groot te herbeleven, de natuur, de wetenschap en het vreemde te verkennen.

Breng met uw klas een bezoek aan een grote tuin met open velden en hellingen in het uiterste westen van Wallonië, op de scheidslijn van Frankrijk, Vlaanderen en het Brusselse Gewest. De grens, die beweegt doorheen de geschiedenis, heeft hier een rijk multicultureel erfgoed achtergelaten, natuurlijk en soms ook bovennatuurlijk…

Doornik: middeleeuwse en artistieke stad; Lessines, met zijn middeleeuws ziekenhuis; Ath, de reuzenstad; de archeologie in Ath en Aubechies; Pairi Daiza en de wereldtuinen; onze twee natuurparken, waar soms fantastische wezens vertoeven… De sites van Picardisch Wallonië verwelkomen schoolgroepen met een aangepast programma. Ze organiseren specifieke rondleidingen, workshops, daguitstappen… om uw lessen tot leven te brengen!

Meer dan 100 pedagogische activiteiten vlakbij u

De geschiedenis van de oudheid via de zintuigen

De boerderij met contact met de dieren en de natuur

De schoolsites in Picardisch Wallonië

Het schoolaanbod in Picardisch Wallonië telt meer dan 150 pedagogische animaties, maar ook dagprogramma‘s en activiteiten die in de klas kunnen plaatsvinden. Ontdek de sites die animaties en workshops met een pedagogisch karakter aanbieden en neem contact met hen op om alle praktische informatie te krijgen, die essentieel is voor een goed verloop van uw schooluitstap.

Maak kennis met de organisatoren/plaatsen

Luisteren en kijken om het verleden te begrijpen

Ambachtskunst als getuige van het verleden