Heuvels op een rij – Mont de l’Enclus

Ontdek Mont de l'Enclus!

Een Belgische valk genaamd Balthazar heeft een kleine eekhoorn genaamd Millie op zijn vleugel genomen. Samen nodigen ze u uit om deze berg te ontdekken via hun omzwervingen. Speciaal voor gezinnen onthult deze podcast de geheimen van deze heuvelachtige en ongerepte landschappen en de bijzondere identiteit van deze berg in Picardisch Wallonië, langs de legende van Liedericq.

Ontdek hieronder de avonturen van Millie en Balthazar op de Kluisberg. En, om de andere podcasts van de Chaine des Monts te ontdekken, is het hier : De avonturen van Millie en Balthazar op Sportify.

Meer over de wandeling

Voor de liefhebbers van hoogteverschillen en steile paden ... dit is de top van het Pays des Collines. Een weergaloos uitzicht op de Kluisberg, Doornik, de Mont-Saint-Aubert en de Scheldevlakte biedt zich aan. U gaat koorddansen op de grens tussen Vlaanderen en allonië, langs gewone banen en wegen, aardepaadjes en boswegen die u naar de top voeren. Langs het parcours kunt u terecht in talrijke cafés en restaurants, of waarom zou u niet even binnenwippen in het Huis van de Trekkers, waar u andere wandel-ideeën kunt opsteken.

Download de wandelroute

Meer over Heuvels op een rij

Deze heuvelketen strekt zich uit van west naar oost, van Watten in Frankrijk tot La Houppe in Wallonië, via Kemmel in Vlaanderen. Het hoogste punt is minder dan 200 meter, maar het is een zeer opvallend kenmerk van het landschap. Koop nu de kaart van Heuvels op een rij als familie en/of het roadbook voor de cyclosportieven.