2 dagen/1 nacht

In het zadel op de wegen van het vreemde

 

Hoewel het officiële vervoermiddel in de buurt van Elzele een vliegende bezem is, worden paarden ook aanvaard! Hier doorkruist u de heuvels “par d’zeu les haies” (over heggen) en doet u zich te goed in de Chaudron… Op eigen risico! ;)

 

Een halte voor een nacht “En passant”

Vijf gastenkamers 4 épis wachten u op in Frasnes aan de rand van het bos. De plek is ideaal gelegen voor een wandeling te paard door de heuvels. Uw ros zal er ook kunnen uitblazen in de weide of in boxen. Parkeerplaats voor uw auto en aanhangwagen. Mogelijkheid om een avondmaal van drie gangen te nuttigen (de dag ervoor boeken). Reken op ongeveer € 75 / 2 pers voor logies.

Meer te weten

 

Dag 1

 

Te paard in de heuvels (26 km – 1u45)

Het Circuit van Elzele, een grenscircuit van 26 km, voert u mee naar de Kattenmolen, het embleem van het Pays des Collines, en de watermolen van Tordoir.

Het circuit bekijken

Tea-time in de Jardins de la Grange

Ontspanning in de Jardins de la Grange. U hebt tijd om 15 thematuinen te bezoeken met aromatische en geneeskrachtige planten (bezoek mogelijk tot 19 uur van april tot oktober). Ga even langs in de taverne “Le Bistro” voor de culinaire hoogstandjes van Véronique, herborist en eigenares. Vieruurtje of diner (typisch Belgisch avondmaal), aan u de keuze!

Jardins de la Grange

 

Dag 2

 

Paardrijcircuit in Vloesberg

Het Circuit van Vloesberg is aangegeven over 22 km (2u15). U kunt er galopperen in een groen landschap met prachtige uitzichten op het platteland waar rust hoogtij viert.

Het circuit bekijken

In de Chaudron des Légendes

Voor een smakelijke pauze kunt u terecht in de Brasserie des Légendes. Hier werden de beste hopbrouwsels van het Pays des Collines gebrouwen: de beroemde Quintine, de Hercule… Een bezoek aan de installaties is mogelijk en zeer interessant. Vergeet niet te reserveren. Aan de Brasserie ligt de Chaudron des Légendes die gerechten serveert op basis van bier waarvan u zult opkijken! U kunt uw paard vastmaken zodat u het in de gaten kunt houden vanaf het grote buitenterras.

Au Chaudron des Légendes