Ik weet nog, in Comines

Wandel in het voetspoor van Belgische en buitenlandse soldaten.

 
Picardisch Wallonië draagt de littekens van de twee wereldoorlogen. Comines-Warneton is de enige Waalse stad die bezet werd door de Duitse en geallieerde troepen tijdens de eerste Wereldoorlog. Wandel in hun voetspoor en bezoek belangrijke historsiche plaatsen.

 

Chemin du souvenir (Pad van Herinnering) : wandeling in de bossen van Ploegsteert en la Hutte

Maak gebruik van een geleid bezoek, georganiseerd door de dienst voor Toerisme van Comines-Warneton, om kennis te maken met Ploegsteert en de Mont de la Hutte. Via commentaren en anekdotes over de strategische ligging van deze streek tijdens de Eerste Wereldoorlog neemt de gids u mee langs diverse markante plaatsen gedurende een wandeling van 5 km. Deze tocht duurt 2u30 tot 3 uur. U komt voorbij de vijf belangrijkste kerkhoven, de Bois de la Hutte en Gheer die als vuurlinies dienst deden tijdens de eerste wereldoorlog. U komt ook voorbij het Britse monument, het Ploegsteert 14-18 Experience, de catacomben, de kraters die achtergelaten werden door ontplofte mijnen, de site van het kerstbestand 1914, de cottage en de plaat ter ere van Winston Churchill. Inlichtingen : +32 56 55 56 00.

Last Post

De eerste vrijdag van elke maand om 19u wordt de Last Post gespeeld aan het Memoriaal in Ploegsteert. Dit stuk voor bugels gaf bij de Britten het einde van de dag aan. Dit terugkerende evenement is een eerbetoon aan de gesneuvelde soldaten.

Course du souvenir (Race van Herinnering) – november

Elk jaar lopen honderden joggers samen op 11 november ter nagedachtenis van de eerste wereldoorlog. Deze race loopt door Ploegsteert en is een symbolisch moment. Er wordt ook animatie georganiseerd rond het evenement : fanfare, treintje, doedelzakken