Leuke en eenvoudige wandelingen met Familiewandelingen

Onze selectie van wandelingen die kleine voetjes gelukkig maken…

Als de zin in natuur, groen, rust en frisse lucht je tenen doet kriebelen en je niet van plan bent om zonder je kinderen op pad te gaan, denk dan aan Familiewandelingen! De website Familiewandelingen selecteert korte, ludieke, aantrekkelijke en gemakkelijke wandelingen die geschikt zijn voor kleine voetjes of kinderwagens. Deze routes zijn niet ontworpen voor ervaren wandelaars maar voor een publiek dat graag een ontspannen familiewandeling wil maken. Volg de gids, of liever je kinderen die vooraan zullen lopen als echte verkenners!

Twee wandelingen die bijzonder geschikt zijn voor de allerkleinsten

Twee wandelingen van maximaal 1 km bieden een bevoorrecht speelterrein voor de allerkleinsten om de geneugten van het wandelen in alle veiligheid te testen.

Drie artistieke paden in het Pays des Collines

Hier is alles vreemd! Het Pays des Collines is immers befaamd om zijn boven-natuurlijk karakter… De wandelpaden zijn bevolkt met vreemde wezens die de kinderen zullen vermaken terwijl hun ouders de tijd nemen om de groene heuvels van het natuurgebied te bewonderen…

  • Het Pad van het Vreemde in Elzele – 6 km Pluspunten: vertrek aan het Landhuis van het Pays des collines, spektakelparcours, ontmoeting met Quintine en Eul’Pichour, kunstwerken van Watkyne, nabijheid van de Brasserie des Légendes met speeltuintje, terras, het grootste deel van het pad is niet toegankelijk voor voertuigen.
  • Het circuit van de geneeskrachtige planten in Vloesberg – 4,5 km Pluspunten: vertrek aan het Huis voor geneeskrachtige planten, terras, speelhoek voor de allerkleinsten, het grootste deel van het circuit is niet toegankelijk voor voertuigen, sculpturen van Jean-François Massart, toegankelijk voor kinderwagens.
  • Het Betoverde Pad in Frasnes – 6,5 km Pluspunten: het grootste deel van het pad loopt door het bos, sculpturen van Patrick Jouret, toegankelijk voor kinderwagens.

Twee wandelingen in de Plaines de l’Escaut

In twee natuurzones van de Plaines de l’Escaut kun je aangenaam ontspannen met je gezin en fantastische avonturen beleven…