Gezinsactiviteiten en –namiddagen

Speciale activiteiten voor kinderen en gezinnen in Picardisch Wallonië…

Tijd doorbrengen met je kinderen... Dat is wat deze speciale gezinsactiviteiten die worden aangeboden op de toeristische locaties van Wapi mogelijk maken ! De musea worden levendiger, de activiteiten vermenigvuldigen zich en de afspraken brengen jong en oud samen in een vrolijke sfeer. Focus op deze mooie gelegenheden om samen plezier te beleven op de niet te missen toeristische locaties van de regio.

Gezinsnamiddag in het Gallo-Romeins museum in Aat

Elk jaar organiseert het Gallo-Romeins museum speciale gezinsactiviteiten en -namiddagen. Tijdens deze gezinsnamiddagen kunnen jong en oud bijvoorbeeld hun eigen parfum creëren volgens de smaken en op de wijze van de Gallo-Romeinen of het beroep van archeoloog ontdekken, munten slaan… Een mooie gelegenheid om het museum en zijn twee uitzonderlijke boten te ontdekken, die tot dusver de enige gerestaureerde Gallo-Romeinse boten in België zijn. Goed om te weten: de prijs voor deelname aan de activiteiten bedraagt € 1. De toegang is gratis op elke eerste zondag van de maand.

Journée Wapi à l’Hôpital Notre Dame à la Rose

Gezinsnamiddag in het Gasthuis O. L. Vrouw met de Roos in Lessen

Zes gezinsnamiddagen worden georganiseerd, een keer per maand, van maart tot november, in het prestigieuze kader van het voormalige ziekenhuis, het Gasthuis O.L. Vrouw met de Roos. Tal van activiteiten staan je te wachten van 14 tot 18 uur, zoals een levendig interactief bezoek met de gezinsleden als acteurs, onder toezicht van zuster Elizabeth en Dr. Parisis. Je ontdekt zo het leven in het ziekenhuis door de arme Guyot in de ziekenkamer te verzorgen, remedies te bereiden in de apotheek of groenten te oogsten om de bouillon van 11 uur te bereiden... Elke namiddag wordt georganiseerd rond een specifiek thema : oude spelen, paaseierenjacht, geneeskrachtige planten, glas-in-loodramen, Halloween... Goed om te weten : op de gezinsnamiddagen is 1 betalend toegangskaartje voor een kind = 1 gratis toegangskaartje voor een kind + een gratis ontdekkingsboekje voor elk kind. Activiteiten van 14 tot 18 uur! Ook te ontdekken met je gezin : het gasthuis tijdens de erfgoedweekends (Patrimoine en vie).

Gezinsactiviteit in het Folkloremuseum van Moeskroen

Het Folkloremuseum van Moeskroen ondergaat een gedaanteverandering! Met het oog op de verhuizing staat het museum momenteel op stapel. De bezoeken zijn aangepast. Meer info op de website van het museum.

Verjaardagsfeestje in het Museum van de Iguanodon & het Marionettenhuis

Het Museum van de Iguanodon van Bernissart en het Marionnettenhuis bieden ludieke en recreatieve verjaardagsfeestjes aan :

  • In het Museum van de Iguanodon worden de kinderen een namiddag lang paleontologen in spe te midden van de prehistorische dieren! Rondleiding, verjaardagstaart, recreatieve activiteiten en toegang tot het speeltuintje inbegrepen. Op woensdagnamiddagen van 13.30 tot 16 uur op reservatie.
  • In het Marionnettenhuis: terwijl de kinderen het museum verkennen met de begeleidster wordt een zaal ter beschikking gesteld waar de ouders het door hen meegebrachte vieruurtje kunnen klaarzetten en iedereen uiteindelijk bijeenkomt rond de taart en de cadeautjes om de namiddag af te sluiten! Op woensdagen en zaterdagen van 14 tot 17 uur op reservatie.