Pairi Daiza, Tuin der Werelden

 

Pairi Daiza, Tuin der Werelden

 Een betoverend landschaps- en dierenpark voor jong en oud !

Welkom in het paradijs!

Beste Zoo van Europa in 2018 en 2019, Beste Zoo van België en Nederland in 2017 en 3 sterren in de Groene Michelingids van België. In de loop der jaren sleepte Pairi Daiza (Perzisch voor gesloten tuin) tal van erkenningen in de wacht! Meer dan 1 miljoen bezoekers komen elk jaar naar Brugelette om de 5000 dieren te observeren die in halve vrijheid in het park leven. De authentieke landschappen, eeuwenoude bomen en prachtige bloementuinen verspreid over 65 ha van het domein zijn alleen al de reis waard ! De ruïnes van een cisterciënzer abdij grenzen hier aan verschillende werelden die uitnodigen tot reizen. China, Indonesië, Australië, Afrika en Noord-Amerika zijn allemaal continenten die je in één dag doorkruist !

Acht werelden te ontdekken

De Lagune is een blauwe zone die het hart van de tuin, bewoond door wallabies, gibbons of doodshoofdaapjes, overspoelt. De Vallée de la Source, bewaakt door roofvogels, huisvest de Brouwerij van Cambron, die uit zijn as herrezen is. De toren van de voormalige abdij van Cambron staat nog overeind in de Porte du Ciel, een wereld die bijna volledig gewijd is aan vogels. De Terre des Origines is het land van de "Big Five" waar je de vijf meest symbolische dieren van Afrika kunt observeren : de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard.

De Porte des Profondeurs leidt je naar de mysterieuze wereld van de diepten van de zee... Het Royaume de Ganesha neemt je mee naar Zuid-Oost-Azië, naar het Indonesische schiereiland, waar de olifanten heersen. De Cité des Immortels onthult alle schatten van het traditionele China. La Terre du Froid neemt u tot slot mee langs de fauna, flora en architectuur van de grote vlaktes van Amerika, Siberië, Lapland, Canada of de poolcirkel.Het exotisme is alomtegenwoordig !

Zo dicht mogelijk bij de dieren

De shows en het voeren van de dieren zijn altijd bevoorrechte momenten voor de kinderen om hun favoriete dieren van dichterbij te zien. Raadpleeg de uurroosters om ze niet te missen ! Zo kun je het bad van de olifanten bijwonen, die ervan houden om je met water te besproeien! Altijd op zoek naar iets om op te knabbelen, houden de lemuren en doodshoofdaapjes zich klaar om op je schouders te springen... En de roofvogels in "vrije vlucht" zullen je ook meermaals doen opschrikken. Mis ook niet de persoonlijke ontmoeting met de giraffen die uit je hand komen eten of het ballet van de nijlpaarden achter het grootste glasraam van Europa! En vertrek uiteraard niet zonder de vijf grote gorilla‘s en de familie reuzepanda’s, echte mascottes van het park!

Ontspanning in de speeltuintjes

Op deze gezinsbestemming bij uitstek vind je natuurlijk leuke speeltuintjes voor de kinderen ! Ga rustig zitten in de ingerichte zone rond de speeltuigen en pauzeer met een ijsje of een drankje terwijl de kinderen vrij ravotten. Touwbruggen, schommels, glijbanen, een reusachtig spinnenweb, net, tunnel... Aan alles is gedacht om het de jongsten naar hun zin te maken. En voor de allerkleinsten is er de kinderboerderij.

Goed om te weten…

  • Bij regen zijn er verschillende overdekte ruimtes (oase, aquarium, crypte, boot…) die je onbeperkt onthalen.
  • Bij honger zijn er restaurants en brasseries in overvloed. Er is zelfs een Chinees gastronomische restaurant !
  • Enthousiast ? Kies dan voor het abonnement, goedkoper dan twee toegangskaartjes, om het hele seizoen lang toegang te hebben tot het park.