Top 10 van de lente- en zomerevenementen

 

De niet te missen evenementen van het seizoen 2017 in Picardisch Wallonië!
Picardisch Wallonië, natuurlijk en feestelijk, brengt toeristen en de plaatselijke bevolking samen op zijn grote lente- en zomerevenementen. Ontdek deze evenementen die elk jaar het mooie seizoen in Wapi ritmeren…

 

Sortilèges, Rue et vous! – Aat, mei

Zoals ieder jaar heerst er een drukte in Aat op Hemelvaartsdag. Kunstenaars, acrobaten, muzikanten en liefhebbers van straatkunsten veroveren de straten van de Reuzenstad om hun passie te delen met de lokale bevolking en de toeristen tijdens de "Sortilèges, Rue et vous!".

Meer te weten

L’accordéon, Moi j’aime! (Ik hou van accordeon !) – Doornik, mei

L’Accordéon, Moi j’aime is een muzikale reis rond het accordeon ! De wijk Saint-Pierre van Doornik komt tot leven met muzikanten en acteurs die de stad met de 5 klokkentorens opluisteren met gezellige deuntjes naar hartenlust. Swing, chanson, jazz, musette, wereldmuziek en fanfares staan u hier elke Hemelvaart vrijdag te wachten. Gratis.

Meer te weten

Sabbat des sorcières (Heksensabbat) – Elzele, juni

Vertelwandeling op het Pad van het Vreemde met de heksen van Elzele, ambachtsbeurs en animaties en reconstructie van de grote sabbat tijdens een geluids- en lichtspektakel rond het vuur. Gratis animaties, betalend spektakel.

Meer te weten
LaSemo Festival - Enghien, juli

Het LaSemo festival is een muziek- en straatkunstenfestival rond duurzame thema’s. Twee podia voor concerten, comedy, theater, circus maar ook verhalen, ambachten, een bioscoop, kermisattracties, houten spelen… Feestelijke en familiale sfeer naar hartenlust. Betalend.

Meer te weten

Artifoire van Hollain – Brunehaut (Hollain), juli

Deze beurs met lokale producenten en ambachtslieden bestaat sinds 1975 en brengt ieder jaar rond 21 juli leven in het dorp Hollain gedurende 4 dagen. Concerten, dansen, fanfares, workshops, tentoonstellingen, bal, reuzenstoet en, niet te vergeten, de beroemde boerenmarkt. Activiteiten in overvloed!

Meer te weten

Tournai les bains – Doornik, juli-augustus

Een maand lang profiteren de Tournaisiens en bezoekers van een aangelegd strand in de buurt van het stadscentrum. De voeten in het zand, hangmatten, cocktails en entertainment: alles is er om een moment van ontspanning door te brengen met familie of vrienden.

Meer te weten

LaHamaide aux Temps des Moissons (La Hamaide in de Oogsttijd) – La Hamaide, augustus

Beleef tijdens dit jaarlijkse oogstfeest in het eerste weekend van augustus het Pays des Collines als een schilderij van Breughel met ambachtslieden uit de 16e eeuw. Oogsten met de hand, muziek en dansen in de velden, streekmarkt, natuurwandeling, demonstraties van ambachten, volksspelen… Betalend.

Meer te weten

Les Féeries de Beloeil – Beloeil, augustus

Het park van het statige kasteel van Beloeil nodigt uit voor een uitzonderlijke zomeravond met de Féeries de Beloeil. Op het programma: 300 kunstenaars trekken door het domein en bieden 19 ongewone en indrukwekkende spektakels. Een betoverende belevenis voor groot en klein. Betalend.

Meer te weten

Ducasse d’Ath (Ducasse van Aat) – Aat, augustus

De Ducasse d’Ath is een folkloristisch feest dat erkend is door de Unesco en dat al meer dan 5 eeuwen de reuzen en inwoners van Aat aan het dansen brengt. Elke vierde zondag van augustus trekt een optocht van reuzen, praalwagens en historische groepen door de straten van Aat.

Meer te weten

Les Inattendues (Onverwachte Ontmoetingen) – Doornik, eind augustus-begin september

Rencontres inattendues (Onverwachte Ontmoetingen) tussen wereldmuziek en filosofie op even onverwachte als prestigieuze plaatsen (de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik, de Lakenhalle, het Museum voor Schone Kunsten…). In totaal ontmoeten 100 filosofen, muzikanten, zangers en acteurs elkaar in 27 spektakels, workshops en unieke debatten.

Meer te weten