Top 10 van de herfst-/winterevenementen 2020

 

Top 10 van de herfst-/winterevenementen 2020

Picardisch Wallonië ontvangt het hele jaar door toeristen en locals tijdens een aantal unieke evenementen. Ontdek hier de niet te missen afspraken die elke herfst en winter het leven in Wapi bepalen ...

 

Week van de Slow Food - Silly, 20 > 27/09/2020

Sinds enkele jaren wordt er in Silly een speciale Slow Food-week tegen fastfood georganiseerd. Tal van activiteiten zetten de unieke streekproducten in de kijker. Een initiatief om van te watertanden!

Plantendagen - Celles 19 > 20/09/2020

La Feuillerie opent haar deuren voor de beste Belgische en buitenlandse plantenkwekers. Bomen, heesters, rozenstruiken, vaste planten, cactussen, fruitbomen, bloembollen, alpenplanten, enz. Bloemen- en plantenliefhebbers vinden er steeds wat hun hartje begeert ... en nog veel meer!

Feest van de Hurlu's - Moeskroen, 2 > 4/10/2020

Elk eerste weekend van oktober leven de straten van Moeskroen op het ritme van de Hurlu's. Vroeger waren deze symbolische figuren protestantse rebellen tijdens de godsdienstoorlogen van de XVIe eeuw. Vandaag worden ze al meer dan 30 jaar lang elk jaar opnieuw gevierd.

Rongy, 20141004, La fête de la pomme 2014 - pomme , poire, visite des vergers, produits régionaux, procuits locaux. photo Coralie Cardon
30/09 > 1/10/2017

Appelfeest - Brunehaut, 2 > 4/10/2020

Het oogstseizoen staat in Rongy synoniem voor het appelfeest. Gezellig samenzijn met familie of vrienden rond een glaasje appelsap uit de streek en tal van andere afgeleide producten.

Kunst in de stad - Doornik, 3 > 25/10/2020

Bijna een hele maand lang wordt Doornik omgedoopt tot een kunststad. De stad van de vijf klokkentorens wordt een museum boordevol gevarieerde kunstwerken. Geef uw ogen de kost!

Next festival – Eurometropool, november/december 2020

Zoals elk jaar trekken artiesten, dansers en toneelspelers naar de Eurometropool en Valenciennes om kennis te maken met hun publiek. Het internationale festival wil verschillende genres combineren om telkens een verrassend resultaat te creëren!

Stitched Panorama

Kerstmarkten - Picardisch Wallonië, décember 2020

De maand december is de maand van de kerstmarkten in heel Picardisch Wallonië (in Doornik, Beloeil, Moeskroen, ...). Een van de meest originele kerstmarkten vindt u in Harchies (Bernissart) waar de bezoekers ondergedompeld worden in een zigeunersfeer, omringd door huifkarren, straatartiesten en houtvuren. Een gezellige en feeërieke sfeer die ons tijdens de eindejaarsfeesten zal betoveren ...

Ramdam Festival - Doornik, 18-28 januari 2020

Het Ramdam Festival, het festival die stoort, ontvangt elk jaar meer dan 20 000 filmfanaten die prikkelen, beroeren, in vraag stellen, debatteren of choqueren. Fictie, documentaires, kortfilms, ... Er is voor elk wat wils.

FLOBECQ
LES ANTONIADES

De Antoniades - Vloesberg, 17-21 januari 2020

Dit traditionele feest ter ere van Sint-Antonius ontstond in de XIXe eeuw en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een onmisbare parel van de folklore in het Pays des Collines. Straatartiesten banen zich telkens opnieuw een weg door de mensenmassa. De dag na oudejaarsavond was nog nooit zo feestelijk!

Carnaval van Doornik - Doornik, 20-22 maart 2020

Verschillende dagen lang regent het confetti in de stad van de vijf klokkentorens. Carnavalsverenigingen trekken door de stad, ballonnen worden losgelaten, ‘pichous’ worden van de top van het belfort naar beneden gegooid, een vuurwerk barst los ... Het is leuk in Doornik!