Evenementen te voet en met de fiets (lente-zomer 2020)

 

Evenementen te voet en met de fiets (lente-zomer 2020)

Elk jaar, zodra de lente terug in het land is en gedurende de hele zomer, worden er zowat overal in Picardisch Wallonië fietsevenementen georganiseerd. Nu eens feestelijk, of volledig unieke, dan weer educatief of met gastronomische dimensie... Vakantietips in overvloed!

 

Nordic walking – Silly/Opzullik, Januari tot December 2020 (te voet)

Elke eerste zondag van de maand organiseert de toerismevereniging van Opzullik twee wandelingen, een circuit van 5 km en een van 10 km, om beginners en gevorderden de gelegenheid te bieden om het “wandelen met wandelstokken” te proberen. Vertrek om 9u30. Elke maand een andere vertrekplaats.

Meer te weten

Kleine circuits – Silly/Opzullik, Februari tot December 2020 (te voet)

Elke eerste woensdag van de maand biedt de toerismevereniging van Opzullik een gezellige wandeling aan van ongeveer 5 km. Ontdekking van het landelijke en architecturale erfgoed van de regio en haar omgeving op het programma. Vertrek om 14u. GRATIS.

Meer te weten
BRUNEHAUT, 16/03/2014, LA MARCHE AUX JONQUILLES, LES PLAINES DE L'ESCAUT, JONQUILLES, MACHEURS, DEGUSTATIONS, CLOWNS ACCORDEONS . Photo Coralie Cardon

Narcissentocht – Brunehaut, 15 maart 2020 (te voet)

De Marche des Jonquilles bevat vier verschillende parcours (6, 12, 20 en 30 km) vanuit Lesdain en laat wandelaars kennismaken met het Natuurpark van de Plaines de l’Escaut, met een passage langs de beroemde boomkwekerijen van Lesdain en de Franse buurdorpjes.

Meer te weten
Ellezelles, 20140421, Vélo, Lahamaide, balade Jean Nature, La Croix Philosophe, L'écomusée, Maison Louise . PHOTO CORALIE CARDON

Wandeling Jean Nature – Ellezelles/Elzele, 13 april 2020 (te voet)

Deze wandeling van zes kilometer in het hart van het Pays des Collines vertrekt vanuit het Ecomuseum en laat u in de voetsporen van onze voorouders treden en genieten van allerlei anekdotes, legendes en souvenirs, ... Dat is echter niet alles! U kunt bijvoorbeeld genieten van een lekkere wafel met het rode streekbier, de ‘Hamaide’. Vertrek: tussen 14u en 14.30 u.

Meer te weten

Wandeling met Stok – Tournai/Doornik, 13 april 2020 (te voet)

Elk jaar opnieuw trekken bijna 7000 wandelaars, op paasmaandag, met een wandelstok of stevige houten stok naar de top van de Mont-Saint-Aubert. Wanneer ze de top bereiken, worden ze beloond met een panoramisch uitzicht over het omliggende platteland, Doornik en zijn kathedraal, de Schelde en zijn vlaktes. Vertrek tussen 07.00 en 17.00 uur in Kain.

Meer te weten
MEI

Maaltijdwandeling «Les Saveurs de Silly» (De smaken van Opzulik) – Silly/Opzullik, 1 mei 2020 (te voet en met de fiets)

De smakenwandeling pleit voor evenwichtige voeding, de authenticiteit van traditionele gerechten, bier en wijn, en het delen van voedingsculturen. Een moment van ontwaken voor tafelgenoegens en smaak, met respect voor onze gezondheid en ons welzijn! Circuit van ca. 27 km om te voet, per fiets, te paard of met de wagen af te leggen. Betalend (30€/persoon – Op reservatie).

Meer te weten

Rally van de Bijzondere Bomen – Ellezelles/Elzele, 7 juni 2020 (met de fiets)

Zoals zijn naam al doet vermoeden, laat de ‘Rallye des arbres remarquables’ u kennismaken met de mooiste bomen die op onze heuvels te vinden zijn. Zowel fietsers, automobilisten en motorrijders kunnen even volledig herbronnen. Vertrek vanuit het Ecomuseum van het Pays des Collines, tussen 10.00 en 11.00 uur.

Meer te weten

De Caravane Vanne – Tournai/Doornik, juni 2020 (met de fiets)

Fiets- en accordeonliefhebbers komen samen tijdens deze Frans-Waals-Vlaamse optocht. Een kindvriendelijke tocht vol muziek met als kers op de taart een enorme picknick in Baisieux.

Meer te weten

Vintage fietsrally– Bernissart, 21 juni 2020 (met de fiets)

In het kader van de fietsevenementen in het Natuurpark van de Plaines de l’Escaut, organiseert het stad Pommeroeul een ongebruikelijk evenement. Haal uw oude opafiets, voorhistorische fiets of bakfiets al maar van stal! GRATIS.

Meer te weten

Beau Vélo de RAVeL – Pecq, 18 july 2020 / Celles, 8 augustus 2020 (met de fiets)

Adrien Joveneau, radiopresentator en gepassioneerd door de fiets, komt voor twee stapen van de Beau Vélo de RAVeL 2020 naar Picardisch Wallonië. Naast een rit van +/-30 km, kunnen fietsliefhebbers genieten van een reeks concerten aan het einde van de dag, om even uit te blazen en te genieten van een gezellige sfeer.

Meer te weten
JULI

Op het spoor van grootmoeders huismiddeltjes – Ellezelles/Elzele, 5 juli 2020 (te voet)

Welke eetbare planten kunt u in ons platteland vinden? Welke planten hebben een geneeskrachtige werking? De natuurgidsen van het Pays des Collines onthullen al hun geheimen tijdens een wandeling van vijf kilometer. Vertrek vanuit het Ecomuseum van het Pays des Collines om 14.30 uur. GRATIS.

Meer te weten
AUGUSTUS

Vertelwandeling in het park van Edingen – Enghien/Edingen, 15 augustus 2020 (te voet)

Het park van het kasteel van Edingen is het decor voor een unieke wandeling ... Wanneer de duisternis valt, nemen vreemde wezens, vertellers en straatartiesten de bezoekers mee naar het Forêt des Secrets voor een magische wandeling van twee en een half uur.

Meer te weten

Picknick « Vélo Saveurs » (Smaken per fiets) – Silly/Opzulik, 19 juli 2020 (met de fiets)

Deze fietstocht laat je de lokale Slow Foodproducenten ontdekken. Proeverij van streekproducten, picknick georganiseerd op basis van tijdens de fietstocht geoogste producten. Betalend (22€/p. maaltijd + 1 drankje inbegrepen). Vertrek om: 10u 30.

Meer te weten

Culinaire wandeling – Chièvres, september 2020 (met de fiets)

Wandeling rond het culinaire thema georganiseerd door de dorpsschool. Frequente haltes bij de ambachtslui en gastheren van de dag. Een dag om met het gezin door te brengen met de fiets, auto, moto of te paard. Verplichte inschrijving.

Meer te weten

Rallye théâtre de la Petite Reine (theaterrally van het stalen ros) – Lessines/Lessen, 12-13 september 2020 (met de fiets)

Een uitstap met meer dan 300 minuten show over een afstand van 30 km! Een originele en boeiende dag voor groot en klein aan de waterkant, op het platteland of in het hartje van Lessines, om per fiets of ... in de speciale « Rally »-bus te beleven. Betalend.

Meer te weten