Waalse steden -Steden van hart

Waalse steden – Steden van hart

Maak uitstapjes in Picardisch Wallonië en ontdek de mooiste Waalse steden. Doornik, Bergen, Luik, Namen, Charleroi: vijf Belgische steden die u gezien moet hebben.

Doornik

De stad van de 5 kerktorens met haar kathedraal en haar belfort geklasseerd als werelderfgoed.

Een van de oudste steden van België. Omringd door de Schelde.

Meer te weten

Bergen

Bergen is een echte cultuurstad die veel aandacht besteedt aan wetenschappen, hedendaagse kunst, folklore en mooie stenen.

2015 zal in het teken staan van het thema “Where technology meets culture”. Tijdens dat jaar zal een brug worden geslagen tussen het erfgoedkundige en culturele verleden van de stad en haar ontwikkeling op het vlak van digitale technieken en kunsten.

Meer te weten

Luik

De meest francofiele der Belgische steden met een rijk cultureel patrimonium en de belangrijkste toeristische stad van Wallonië. “De Vurige Stede”, stad van Simenon, wordt doorkruist door de Maas. Haar zeer aanwezige folklore wordt in stand gehouden door een gastvrije en hartelijke bevolking.

Een opmerkelijk historisch patrimonium, een brede waaier van musea, bruisende wijken, een uitgestrekte autovrije handelszone en tal van restaurants. Niet te missen : de Sint-Pauluskathedraal, de wijk Le Carré, het museum Le Grand Curtius, het Museum van het Waalse Leven, de Place du Marché, enz.

Meer te weten

Namen

Hoofdstad van Wallonië en toegangspoort van de Belgische Ardennen. Gelegen aan de samenvloeiing van de Samber en de Maas.

De stad wordt gedomineerd door een citadel met indrukwekkende vestingwerken. In het historische hart staan mooie woningen uit de 18de eeuw. Deze aangename, voetgangersvriendelijke stad zal de liefhebbers van shopping, ambachten en gastronomie ongetwijfeld weten te bekoren.

Meer te weten

Charleroi

Charleroi is de eerste metropool van Wallonië en investeert fors in de herbestemming van haar industriële sites, in een baanbrekend cultureel aanbod en in spitstechnologieën.

De stad ligt in een groot steenkoolbekken dat vroeger “Le Pays Noir” (het Zwarte Land) werd genoemd. Het is de bakermat van de Belgische strip en een stad van tradities waar de zogenaamde napoleontische ommegangen en processies nieuw leven worden ingeblazen.

Meer te weten