Uitstapjes in België

Uitstapjes in België

Doe inspiratie op voor uitstapjes in België vanuit Picardisch Wallonië. Kies uit de mooiste steden van het land (Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen,...), de Ardennen of de Belgische kust en de grootste toeristische trekpleisters: het wordt moeilijk kiezen!

De Vlaamse Ardennen

Heuvelachtige streek in Oost-Vlaanderen, grenzend aan Le Pays des Collines.

De Kluisberg vormt het hoogste punt (144 m). De groene landschappen, de kronkelende wegen, de vele bospaden, de zacht glooiende flanken en de pittoreske dorpen nodigen uit tot wandelen en fietsen.

Meer te weten

De Belgishe kust

De Vlaamse kust telt 11 prachtige bestemmingen gelegen aan de Noordzee.

Van De Panne tot Knokke-Heist : kies zelf de stad of gemeente waar u van de zon wil genieten op het strand of in de duinen. Flaneer op de brede dijken, geniet van een lekker pannenkoek op een terrasje of waag u aan een wedstrijd strandzeilen, de typische sport van de kust.

Meer te weten

Brugge

Brugge, bijgenaamd het “Venetië van het Noorden”, is een op en top romantische stad. Ontdek het hart van deze middeleeuwse stad tijdens een boottochtje op de reien, aan boord van een paardenkoets of met de fiets.

Niet te missen : de Grote Markt, het naburige paleis, het belfort, het Frietmuseum, enz.

Meer te weten

Gent

Deze universiteitsstad, gelegen aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde, bruist van vitaliteit. Deze historische en hedendaagse stad is opgedeeld in twee stadsdelen : het historische centrum en het kunstenkwartier.

Niet te missen : de Graslei (middeleeuwse haven), het Gravensteen, de historische en hippe buurt van het Patershol, enz.

Meer te weten

Het PASS (Wetenschappelijk avonturenpark)

Het Pass is een plaats die met geen ander valt te vergelijken. Tien tentoonstellingen waar spelen, leren, voelen, dromen en vooral zich amuseren de trefwoorden zijn.

Ontdek hoe wetenschap en technologie deel uitmaken van ons leven. Geniet van een stuk pure natuur in een prachtige tuin van ruim 28 hectare. Beklim de terril, ga met de kinderen naar het speelplein. Het Pass is gelegen in een oude steenkoolsite en is alleen al voor de architectuur een omweg waard.
Rue de Mons 3 - 7080 Frameries 00 32 70 22 22 52

Meer te weten

MAC’S - Museum voor Hedendaagse Kunst

In het hart van de site van Grand-Hornu biedt het MAC’s u tijdelijke hedendaagse kunsttentoonstellingen met internationale uitstraling aan.

Ontdek onze beeldentuin en neem deel aan de vele activiteiten voor groot en klein die het MAC’s aanbiedt in verband met de tijdelijke tentoonstellingen.
Rue Sainte-Louise, 82 - 7301 Hornu (Boussu) 00 32 65 65 21 21

Meer te weten

Scheepslift van Strépy-Thieu

Een indrukwekkende machinezaal, een wondermooi panorama met zicht op het hele complex en de omliggende streek, een nieuwe filmvertoning over de bouw en de werking van de scheepslift, bewegende maquettes en interactieve spelletjes, tentoonstelling van fossielen die tijdens de grondwerken op de werf werden gevonden.

Bovendien legt het spektakelparcours "Opvallende wandeling door een land van Uitblinkers" de klemtoon op de hoogtepunten van de Belgische creativiteit op diverse gebieden zoals kunst, muziek, schilderkunst, sport of stripverhaal... in gezelschap van beroemde Belgen. De scheepslift bezoeken betekent dat u ook de mogelijkheid hebt om de doorvaart ervan per boot te beleven.
Rue Raymond Cordier 50 - 7070 Le Roeulx 00 32 78 05 90 59

Meer te weten

Les lacs de l’Eau d’Heure

Ontdek een weergaloos uitzicht op de meren en de omringende natuur dankzij de panoramische toren en de volledig vernieuwde belvedères vanaf juli 2013.

Met vertrek aan het onthaalcentrum volgt u de gids voor een bezoek aan de grootste stuwdam van België en de enige waarvan men het interieur kan bezoeken. Ontdek de geschiedenis en het waarom van de creatie van dit kunstwerk, hoe alles vandaag nog altijd functionneert, in combinatie met de toeristische ontwikkeling van de jongste jaren, die van de Meren van Eau d’Heure het grootste toeristische vakantieoord van Wallonië maakt. Vakantiedorpen, restaurants, bewegwijzerde wandelingen, watersporten, recreatiecentrum Le Relais de Falemprise,… Activiteiten in alle seizoenen.
6440 Boussu-Lez-Walcourt 00 32 71 50 92 92

Meer te weten

Museum van de fotographie

Sinds de uitbreiding van het neogotische karmelietenklooster, is het Museum van de Fotografie het meest omvangrijke en één van de belangrijkste fotografiemusea in Europa.

De permanente verzamelingen en de tijdelijke tentoonstellingen tonen het avontuur van de fotografie, vanaf de uitvinding tot de hedendaagse creativiteit. Ontdek de magie van de techniek, de verscheidenheid aan functies, de originaliteit van esthetica in het didactische gedeelte. Er worden educatieve activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd.
Het museum heeft bovendien een bibliotheek, een boetiek en het Museumcafé met uitzicht op een park.
Avenue Paul Pastur, 11 - 6032 Mont-sur-Marchienne 00 32 71 43 58 10

Meer te weten

Brussel

Hoofdstad van België maar ook van Europa. Kosmopolitische en meertalige stad met een rijk architecturaal en cultureel patrimonium. De Grote Markt, geklasseerd als werelderfgoed van de UNESCO, is een artistiek juweeltje op zich.

Het is een openluchtmuseum van art-nouveaukunst dankzij Victor Horta en het is de stad van Magritte met een museum dat een deze schilder is gewijd. Het is een Mekka voor stripliefhebbers met het stripmuseum en een wandelparcours langs 30 muurschilderingen. Verschillende wijken : Sint-Gorik, de Kunstberg, de Zavel, het Jubelpark, de Kastelein.

Meer te weten

De Ardennen

Het meest uitgestrekte landschap met het hoogste reliëf van Wallonië ! Een streek van legenden en bossen die zich uitstrekt over de provincies Namen, Luxemburg en Luik en die zich uitstekend leent tot ontspanning.

Een veelheid aan groene ruimten met tal van vergezichten, wandel- en fietsparcours, bossen, steden en typische dorpen. Beroemde streekproducten en charmante vakantiewoningen.

Meer te weten

Hergé Museum

Het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve, op dertig minuten van het centrum van Brussel, dompelt u onder in het boeiende leven en werk van de geestelijke vader van Kuifje en Bobbie.

Ontdek in een gebouw met een opmerkelijke architectuur de loopbaan van een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw, de meester van de Klare Lijn. Negen zalen met een gevarieerde scenografie laten u kennis maken met de wereld en de personages van Hergé, aan de hand van tekeningen, originele prenten, gouaches, filmfragmenten, voorwerpen, maquettes en foto’s.
Rue du Labrador, 26 - 1348 Louvain-la-Neuve 00321048842

Meer te weten

Antwerpen

De diamantstad, de stad van Rubens, mode en design ! Deze belangrijke havenstad is zowel een bruisende metropool als een gezellige oase van rust met veel groene ruimten.

Deze kosmopolitische stad herbergt eveneens een rijk architecturaal patrimonium en is met haar talrijke boetieks van beroemde merken een waar shoppingparadijs.

Meer te weten