Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Smaken

“Belge une fois!” in harmonie met de natuur en de streekproducten van Wapi

Natacha & Arthur (@belge_une_fois), twee jonge Brusselse ondernemers en influencers verbleven in Picardisch Wallonië om de streekproducten en groene landschappen te ontdekken. Emeline, van het Syndicat d’initiative van Opzullik, Emilie en Morgane van het toerismebureau van Chièvres en het team van het Natuurpark der Scheldevlakten ontvingen de twee globetrotters met open armen. Een dosis frisse lucht, degustaties, tal van ervaringen… Hun inspirerende verblijf zou u ook wel eens zin kunnen doen krijgen om Picardisch Wallonië te ontdekken…

Eerste stop in Opzullik waar Emeline hen opwachtte om op Totemus-schattenjacht te gaan. Wist u dat? In Picardisch Wallonië kunt u kiezen uit 6 Totemus-schattenjachten. En in Opzullik vertrekt u op schattenjacht op de fiets! Een mooie kans voor onze tortelduifjes om het fietsknooppuntennetwerk van Picardisch Wallonië en de Cittaslow-filosofie te ontdekken. Een trager levensritme om op een eenvoudige en aangename manier van uw gemeente te kunnen genieten, dat zal zeker in de smaak vallen!

Na meer dan 17 km trappen en voor de langere middagstop, houden ze eerst een korte pauze bij “En route!”. Dit piepjonge bedrijf biedt ritten op een elektrische scooter aan. Rondtrekken, daar krijgt u honger van! Natacha & Arthur profiteren van de zon om te picknicken met hun mand vol soesjes en streekproducten, zorgvuldig bereid door “Kimchou”. Kimchou, soesjes met attitude! En er is voor elk wat wils. De dag werd afgesloten met Bertrand, de landbouwer van de boerderij Ferme de Beauregard om de kaasfabriek te bezoeken en uiteraard de producten van de boerderij te degusteren.

Na al die kilometers brachten onze twee avonturiers de nacht door in de “Moulin du Domissart” in Chièvres. In deze oude watermolen uit de 16de eeuw, die is omgebouwd tot 4 vakantiehuisjes, kunt u er even helemaal tussenuit in de gezellige molenaarssfeer en het domein dat 80 are uitstrekt.  Het avondeten en het ontbijt werden verzorgd door “Au goût maman”, een huiselijk en gezellig restaurant in Chièvres, waar Laurence lekkere gerechtjes bereidt met streekproducten. Laat u verleiden door een uitgebreide brunch op zondag, waar uw ogen ongetwijfeld groter zullen zijn dan uw maag! En bezoek zeker ook het café “Chez Gina”, een bistro waarvan de inrichting doet denken aan de grot van Ali Baba, voor als u wat verfrissing nodig hebt. Eigenaresse Virginia zal u ongetwijfeld verleiden met haar charmes.

De volgende ochtend vertrok ons koppel richting de Brasserie des Carrières. Deze brouwerij is één van de nieuwste brouwerijen in Picardisch Wallonië. De productie is gebaseerd op hoge fermentatie en er worden geen additieven gebruikt. De brouwers zetten de lokale gerst- en hopgewassen in de verf: de Diôle. Sinds 2019 biedt de brouwerij naast het huidige gamma van zes lokaal gebrouwen bieren, ook gerechten aan die worden gemaakt met lokale seizoensproducten. Deze bezoekjes zullen “Belge une fois” zeker en vast kunnen smaken!

Na even de wereld van het bierbrouwen te hebben ontdekt, is het tijd voor onze twee vrienden om de lucht in te gaan. Bij de Woudhalte van het Natuurpark der Scheldevlakten voert de Wandelbrug tussen de boomtoppen hen 16 m de lucht in tussen het gebladerte van de berken, esdoorns en kastanjebomen. Tijdens deze 50 meter lange wandeling kunt u op de verklarende borden informatie vinden over de omringende flora en fauna. Natacha en Arthur waagden zich ook  aan het blotevoetenpad om de lang vergeten sensaties van hun kindertijd terug te ontdekken tijdens een korte wandeling door 20 bakken met stro, riet, zandsteen, dennenappels, enz. “Belge une fois” kon genieten van een groot aantal activiteiten, van adresjes om lekker te eten, tot leuke ervaringen in de natuur. Nu is het uw beurt om ervaringen op te doen in Wapi.

Op de sociale media :

Rendez-vous en terre inconnue, en Wapi

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes