Gepubliceerd op in de categorie : Divers

Observeer bij de Woudhalte met Ulysse #enjoywapi

L’Escale forestière is de ideale plek om op avontuur te trekken in het bos van Bon-Secours.  Het bos zit vol mysteries die Ulysse maar al te graag zou ontrafelen.  Bovendien klimt hij graag in bomen. De Woudhalte belooft hem veel plezier…

Afspraak bij het Huis van het natuurpark der scheldevlakten

Het Huis van het natuurpark der scheldevlakten  vertelt het leven van het bos. Het legt de namen van de eetbare paddenstoelen en van degene waarvan je beter niet proeft, de grootte van de eiken, de leeftijd van de beuken, de naam van de vogels en nog zoveel andere dingen. In dit buitengewone territorium van babydieren is Ulysse uiterst geconcentreerd. Hij wil zeker niets missen.

Na de insecten in alle kleuren en de gevederde dieren en pelsdieren te hebben bewonderd, is Ulysse blij dat hij even rustig kan gaan zitten om DE film te bekijken. Met ‘Le voyage en Ballon’ (de ballonreis) kon hij gewoon over het natuurpark der Scheldevlakte vliegen en van een panoramisch uitzicht genieten!

Een parcours op blote voeten & luisterkegels

In de Pic’orée, een speeltuin voor kinderen buiten de Woudhalte, kunt u ook op blote voeten de natuur ontdekken. De dode bladeren en het stro strelen dan wel zachtjes zijn voetzolen, het schors en de bolsters daarentegen voelen een stuk minder aangenaam. Gelukkig eindigt dit parcours met de voeten in de modder. En dat is gewoon echt cool.

Op de “Promenoir des cimes” (wandeling in de boomtoppen) klimt Ulysse 16 meter de boomtoppen in om de natuur vanuit een andere hoek te ontdekken. Luisterkegels langs het hele pad versterken het geluid van de vogels! En als kers op de taart wachten de vleugels van de zwarte specht, symbool van het natuurpark, ons op aan het einde van de loopbrug voor een souvenirfoto… Een prachtig moment dat Ulysse snel heeft gedeeld op zijn netwerken!

Boswandelingen

Bij de receptie vindt u informatie over de 500 km bewegwijzerde wandelpaden die een genot zijn voor wandelaars, fietsers en ruiters. Hier vindt u ook informatie over de natuurlijke en toeristische attracties van het natuurpark en de regio, zodat je volop ideeën kunt opdoen voor uitstapjes in de omgeving. Er zijn kaarten en suggesties voor wandelingen voor het hele gezin en voor mensen met beperkte mobiliteit.

 

Localisatie

De Woudhalte – Bon Secours – Rue des Sapins, 31 – 7603 Bon-Secours

In praktijk:

 

 

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes