Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Rijd in het automuseum Collectie Mahy met Indiana #enjoywapi

Indiana heeft een voorliefde voor oldtimers, hun geschiedenis, wat ze kunnen, en vooral hun bijzondere vormen. Vroeger waren de criteria inderdaad helemaal anders. De verbeelding van ingenieurs en ontwerpers had geen beperkingen.

Hier heeft elk voertuig zijn eigen geschiedenis en verhaal. In elke ruimte van deze adembenemende collectie, die trouwens één van de grootste ter wereld is, hangt er een subtiele geur die ons meeneemt naar de tijd van de grootouders van Indiana en ook van zijn overgrootouders, voor wie een auto hebben iets uitzonderlijks was.

 

Een verzameling legendarische auto’s

Er was eens … de Mahy verzameling, ongeëvenaard door haar veelzijdigheid, uniek in de wereld! Alles wat betrekking heeft tot de automobiel en het wegvervoer sedert 1895 is vertegenwoordigd te Mahymobiles. Elk voertuig heeft een verhaal of een anekdote, en alles straalt passie uit.

Aan de grote motorinhoud te zien, zaten in deze bolide ongetwijfeld enkel sterren en royals aan boord. En die andere vergeten vierwieler daar verder, is gewoon gemaakt voor avontuur en sport, dat zie je. Elegante lijnen, perfecte rondingen, vele van hen zijn gemaakt om mee te pronken.

En deze hier, Indiana is er zeker van dat hij die gezien heeft in een stripverhaal. En die oude Horch die daar staat te blinken, zag hij ooit in een film. Hij begint te dromen dat hij ooit in die cabriolet of in die prachtige limousine mag zitten. En dat was een brandweerwagen! Die is veel veranderd doorheen de jaren, net als die bus of die racewagen. Maar Indiana heeft nog niet alles gezien… Er zijn ook oude moto’s, vooral van Belgische merken. En ook fietsen uit een ander tijdperk, zoals de fameuze ‘hoge bi’, met zijn enorme voorwiel!

 

Een gedeelde passie

De collectie van Ghislain Mahy is ongetwijfeld een van de interessantste ter wereld, zowel omwille van het aantal (bijna 1.000 exemplaren) als omwille van de grote verscheidenheid aan voertuigen. De familie Mahy heeft maar één ambitie: deze passie voor auto’s delen met het grote publiek, hier in Leuze-en-Hainaut, maar ook in Autoworld in het Jubelpark te Brussel, waar een deel van de collectie wordt tentoongesteld.

Indiana brengt bijna 2,5 uur door in het museum om alle zalen te ontdekken en de 300 tentoongestelde voertuigen te bewonderen. Hij geniet vooral van de bijzondere sfeer die in de oude garages van die tijd heerste …

Localisatie

Rue Erna 3, 7900 Leuze-en-Hainaut

In praktijk:

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes