Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Deel in de Archeosite® en Museum van Aubechies-Belœil met Maxime #enjoywapi

Maxime zijn favoriete onderdeel van de Archeosite is de Keltische smederij waar ambachtslieden wapens en gereedschap maken, precies zoals in die tijd.  In deze site in de open lucht betreed je echt de leefomgeving van onze voorouders en word je ondergedompeld in de levenswijze van de Galliërs en de Romeinen.

 

Ontmoeting met de ambachtslieden

Er worden demonstraties en re-enactments georganiseerd, met figuranten en ambachtslieden die werken met bot, leder, touwen, aardewerk tijdens bepaalde evenementen of op zondagmiddag tijdens de zomermaanden. et is een kans om vaardigheden te ontdekken die meer dan 2000 jaar geleden werden beoefend. Het leukste zijn de smeden die koperen voorwerpen maken of munten slaan. De grote hamerslagen, de hoge vlammen, de stoom van het harden…  Het is echt fascinerend, vooral voor de jongen die ervan droomt om botten en vuursteen te leren bewerken zoals in de prehistorie.

 

 

Een duik in het Gallo-Romeinse verleden

De gereconstrueerde gebouwen zien er nog net zo goed uit als toen ze werden gebouwd. Zo kan men er een vroeg-neolithische gemeenschapswoning bewonderen, evenals indrukwekkende megalieten die wellicht de functie van grafmonument of heiligdom hadden. Zo reist Maxime terug in de tijd, van de bronstijd over de ijzertijd tot de tijd van de Galliërs met getrouw reconstructies van Gallische woningen.

 

Aan het einde van het parcours bevindt zich een Romeinse villa, waar hij zich perfect kan inbeelden hoe de overdadige feesten er werden georganiseerd. Als hij even halthoudt bij het museum in het oude forum komt hij meer te weten over de goden en heilige rituelen… Heel boeiend!

Dit complex van archeologische reconstructies, dat trouwens het grootste van België is, is beslist de ideale locatie voor gladiatorengevechten en andere Romeinse spelen. Maxime en zijn gezin komen ongetwijfeld terug.

Localisatie

1y, rue de l’Abbaye – 7972 Aubechies (Beloeil)

In praktijk:

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes