Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Degusteer in het Beerstorium met Victor #enjoywapi

Toen Victor het Beerstorium binnenwandelde, verwachtte hij alles behalve een ondervraging door een vreemde trol. Victor houdt van familiesagen en zegt nooit neen tegen een kwaliteitsvol biertje. In het Beerstorium krijgt hij het beste van twee werelden, want hier duikt hij het verhaal van de familie Dubuisson in, dat een 250-tal jaar geleden begon. 

 

Een uniek biermuseum

Het Beerstorium is geen biermuseum als een ander. Tijdens een boeiende rondleiding in een prachtige hoeve uit 1769 ontdek je de installaties van de brouwerij en al haar geheimen. Je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de familie Dubuisson en de lekkere producten waarvoor ze bekend is. Dankzij virtual reality, 3D-animaties en een nooit eerder geziene escape game word je teruggevoerd naar het kasteel van Ghyssegnies waar het 250 jaar geleden allemaal begon.

Victor moet zich echt het hoofd breken om de raadsels op te lossen. Hij wordt gekatapulteerd naar de 19e eeuw, toen Joseph Leroy zijn eerste bier brouwde.  Negen generaties later brouwen zijn nakomelingen, met een kennis die al enkele honderden jaren wordt doorgegeven, nog steeds de enige echte Bush, die nu gekend is tot ver over de grenzen.

 

De oudste brouwerij van Wallonië

Brouwerij Dubuisson gaat er prat op de oudste nog actieve brouwerij van Wallonië te zijn en beweert een van de meest authentieke en vernieuwende brouwerijen te zijn.

Nog een verrassing: het is de kleinste brouwerij ter wereld, gebouwd door een inwoner van Pipaix, waar tot 3 liter bier gebrouwen kan worden. Je krijgt er alle stappen te zien die naar dit goddelijke brouwsel leiden.

Na een virtuele onderdompeling in een herberg uit een andere tijd, waar Victor de eerste Bush-liefhebbers ontmoet, en een bezoek aan de kelders van het kasteel, is het eindelijk tijd voor de degustatie. Afspraak bij Trolls & Bush!

Taverne Trolls & Bush

In de taverne Trolls & Bush, verscholen in een uitzonderlijk kader tussen een vijver en een prachtig bosje, kan je de verschillende bieren proeven die ter plaatse gebrouwen worden, maar dat is niet alles! In een comfortabele en gezellige omgeving geniet Victor van een van de grote klassiekers uit de Belgische brouwkeuken: stoverij met bier (hier gemaakt met Ambrasse-Temps). Terwijl hij aan het nagenieten is van zijn maaltijd, plant hij al zijn volgende bezoek met zijn vrienden om op een zonnige dag van het grote terras te genieten!

Localisatie

Dubuisson Beerstorium en Trolls & Bush : Ghyssegnies 15, 7904 Pipaix
Visite Brasserie en Terroir des Trolls : Chaussée de Mons 32, 7904 Pipaix

 

In praktijk:

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes