Gepubliceerd op in de categorie : Met vrienden, Natuur, Bezoeken

Top 12 van mooie terrassen in Picardisch Wallonië – Zomer 2022

Geniet de hele maand september van de zomer en kies voor een van de favoriete zomerplekjes van de Waalse Picardiërs. Of u nu de toeristische bezienswaardigheden wilt bekijken, van de rust en de stilte wilt genieten of gewoon een nieuwe en leuke plek wilt ontdekken, het Huis voor Toerisme heeft wat u zoekt.

*Deze lijst is natuurlijk niet volledig, vind meer ideeën op visitwapi.be of op onze Facebook pagina

Stem voor uw favoriete activiteit op onze Facebook-pagina

 

 

Escale Bar – Uitvaren!

Geniet van een drankje of tapas op het terrein van een voormalige scheepswerf. Dit terras maakt deel uit van het amusementscentrum “Escale Aventure” in het hart van de Grand Large in Péronnes in de gemeente Antoing. Maak van de gelegenheid gebruik om langs de RAVeL te wandelen… en een lekker biertje te drinken!

Au Fil de l’Eau – Voor jong en oud

Wilt u een terras aan het water? Laat u verleiden door het restaurant Au Fil de l’Eau in Aat. Gelegen langs de Dender, kan het hele gezin zich ontspannen op het terras en in de speeltuin tot groot plezier van iedereen.

Brasserie de le Diôle – Met een stel vrienden

Sinds 2019 is er een taverne gebouwd naast de productieruimte van de brouwerij. Onder vrienden kunt u niet alleen genieten van het huidige gamma van zes ter plaatse gebrouwen bieren, maar ook dineren met gerechten waarin voorrang wordt gegeven aan lokale producten naargelang van de seizoenen.

 

 

Mysterie en ijs – Voor een verfrissende pauze

Wie heeft er niet in zijn achterhoofd de herinnering aan een ijsje op de dijk, aan de Noordzee, in de steegjes van een kermis of op een schaduwrijk plein in Italië? Beleef deze momenten opnieuw door een ijsje te delen met familie of vrienden. Een assortiment ambachtelijk ijs en natuurlijke sorbets bereid met ingrediënten van het korte circuit, zoals de heerlijke aardbeien uit Lesdain en peren uit de boomgaarden van Brunehaut. Amuseer jullie!

Halte du miroir – Een idyllische omgeving

De ideale plek voor een verfrissende pauze, een aperitiefje of om te eten. Gelegen tegenover de Etang du Miroir, in het centrum van het prachtige Park van Edingen.

Maison du Canal – Allemaal aan boord!

Neem een pauze in een landelijke omgeving, een warme en familiale sfeer. Geniet van een cruise op het Canaal van Spiere aan boord van de Satcheu tot half september.

 

 

Mamagré! Allemaal naar de boerderij!

Neem in het hart van Pays des Collines de tijd om van de rust te genieten op het zonnige terras van Mamagré, een oude boerderij uit de 18e eeuw. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en de boerderijdieren ontdekken: alpaca’s, wallaby’s, pony’s, kippen, pauwen,…

Petit Photo Café – Een Instagram-moment gegarandeerd!

Dit ongewone terras in the middle of nowhere laat ons toe te genieten van een verfrissing terwijl we de heuvels wat meer in ons opnemen… We kunnen er niet genoeg van krijgen.

Het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos – Een magische en tijdloze plek!

Na een bezoek aan het museum en zijn eenvoudige tuin, of na een wandeling of fietstocht, kunt u genieten van een biertje of een hapje op een rustige en warme plek.

 

 

Trolls & Bush – voor bierliefhebbers

Een bezoek aan de brouwerij Dubuisson is een combinatie van geschiedenis, knowhow, plezier voor het gehemelte en plezier. Een must als je van Belgisch erfgoed houdt en/of van goed bier. Vergeet je foto met de Troll niet…

Al’Tonne – in het hart van Silly

Een plaats van vrijheid, gezelligheid is hier geen loos woord en de gelegenheid om deze goede tijden voort te zetten wordt geboden door, in alle ontspanning, plaats te nemen op het terras van de café-brouwerij. Hier kunt u niet alleen nippen aan een goed aperitief, maar ook genieten van een speciaal biertje of een originele maaltijd.

Corto Malté – aan de Schelde

Ruim terras met uitzicht op de Schelde. Een trendy sfeer in de namiddag en een gezellige, levendige sfeer ’s avonds in dit bar-resto op de kaaien van Doornik. Het decor is ruw en niet bij elkaar passend. Grote keuze aan tapas, sandwiches, salades en pasta, bieren en wijnen uit de hele wereld. Om met vrienden van te genieten!

Zoek hier de goede adressen.

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes