Gepubliceerd op in de categorie : Natuur, Bezoeken, Met zijn tweetjes, Smaken

Een bezoek aan de producenten van het Pays des Collines met Anne Eeckeman en haar vriend!

Begin september brachten Anne Eeckeman (beter bekend onder het pseudoniem “Le Chien à tâches”) en haar partner een bezoek aan het Pays des Collines. Ze ontdekten er al wandelend de omgeving van Elzele en Flobecq en maakten uitgebreid kennis met de producten uit de streek. De perfecte plek om even op rust te komen en te genieten van de kleine dingen des levens die we soms dreigen te vergeten.

Onze twee influencers hadden bijzonder veel geluk met het weer en konden het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen. Hun avontuur gaat van start met een bezoekje aan het Huis van het Pays des Collines en chocolatier Cédric de Taeye , een gepassioneerd chocoladeliefhebber die zelf zijn cacaobonen brandt en er overheerlijke tabletten en andere afgeleiden met originele smaken van maakt. Ze leren er niet alleen alles over het productieproces, maar smullen er eveneens van de verschillende producten. Een heuse energieboost!

Vervolgens is het tijd voor wat sport en springen ze op een elektrische fiets. Langsheen hun traject komen ze voorbij prachtige uitgestrekte boerderijen waarvan ze spontaan zin krijgen om naar het platteland te verhuizen … Wat is Picardisch Wallonië toch mooi!

Iedere eerste vrijdag van de maand vindt op het marktplein van Elzele de boerenmarkt Croque & Troque plaats. De perfecte gelegenheid voor het koppel influencers om de geur van brood, honing, kruidenthee, kaas, fruit & groenten, koffie, wijn, enz. op te snuiven. Dit gezellige marktje is een echte ontdekking als u in de buurt bent! Onze twee wapitrotters trekken opnieuw huiswaarts met een mandje vol lekkers voor het ontbijt van de volgende ochtend.

Tijdens de lunch hebben de influencers de eer om te proeven van de moderne en gewaagde keuken van Le Vieux Chateau in Flobecq. Ze zijn meteen laaiend enthousiast over het kader, een luxueus kasteel uit 1620, en door zijn bucolische tuin waar chef Tanguy de Turck zijn inspiratie haalt. Vervolgens zetten ze koers naar Gîte des Hortensias, gelegen in het hartje van het Pays de Collines, ver weg van het lawaai en de stress van de stad. De eigenares van dit schattige, knusse en uiterst charmante vakantiehuisje zal u er met veel plezier rondleiden. Onze influencers slapen er alvast heerlijk!

De volgende ochtend is het tijd voor een wandeling langsheen de knooppunten doorheen maïsvelden en bossen waarbij de influencers talrijke koeien, schapen en paarden tegen komen … Vervolgens doen de twee avonturiers zich bij De la Tartine à la Théière tegoed aan huisbereide gerechten op basis van streekproducten. Proef zeker ook een van de heerlijke desserts van dit gezellige, knusse eethuisje. Voor het koppel terug koers zet richting Rijsel, brengen ze tot slot nog een geleid bezoek aan het Ecomuseum van het Pays des Collines  waar ze terugreizen naar de jaren ’50 …

Sur les réseaux :

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes