Geocaching

Deel neemt aan de grootste speurtocht in de wereld met geocaching!

Geocaching houdt het midden tussen een hightech schattenjacht en een oriëntatieloop. Deze activiteit is geschikt voor iedereen en kan in elk seizoen, zolang u maar een gps of met een mobiele telefoon met een ingebouwde GPS. Geocachers doorkruisen het land op zoek naar ‘schatten’ verborgen in zogeheten ‘geocaches’, en delen hun avonturen online. Het Maison du Tourisme van Picardisch Wallonië verstopte ‘caches’. Kunt u ze vinden?

Een cache?

Een cache is meestal een waterdichte doos met daarin een aantal voorwerpen van een zekere waarde. Elke doos bevat hoe dan ook een logboek. Er zijn meer dan 400 caches verspreid in Picardisch Wallonië waaronder vijf caches zijn in de beschreven wandelingen hieronder en die door het Huis van Toerisme worden beheerd. Aan u om ze te ontdekken zonder u daarbij te laten ontmaskeren door de ‘dreuzels’, gewone wandelaars die niet aan geocaching doen. Wanneer u een cache ontdekt, ondertekent u het logboek. U mag dan een voorwerp uit de doos meenemen, op voorwaarde dat u dit voorwerp vervangt door een ander. En zo verandert de inhoud van de doos de hele tijd. Bij uw terugkomst registreert u zich op geocaching.com.

 

Waar zit de cache?

Er bestaan 12 soorten caches. Picardisch Wallonië telt er twee:

  • De traditionele cache, waarvan de coördinaten rechtstreeks leiden naar de ‘schat’.
  • Een mystery cache, waarbij u eerst een raadsel moet oplossen voor u de cache kunt bemachtigen. Eenmaal u de locatie van de cache heeft ontcijferd, vertrekt u met uw gps in de hand op schattenjacht!
    Meer uitleg op: www.geocaching.com.

 

DE CACHES 

Traditionele cache op de Mont de l’Enclus

Het in ceder gehulde Maison des Randonneurs vormt het ideale vertrekpunt voor een sportieve verkenning van het Pays des Collines. De geschiedenis van de wandeltocht, de voornaamste bezienswaardigheden en plattegronden worden in een originele omgeving voorgesteld. Plattegronden en documenten, informatiepanelen enz., alles is hier voorhanden voor liefhebbers van mooie wandelingen. 

Ik ontdek deze geocache

Mystery cache op het Circuit van de Geneeskrachtige Planten in Vloesberg

Vanaf de tuin van Geneeskrachtige Planten, gaat het circuit langs originele kunstwerken opgesteld van de hand van twee lokale kunstenaars, J.-F. Massart en P. Jouret. Onderwerp van de kunstwerken? De medicinale planten uiteraard en de witte magie die eruit voortvloeit … Dit pad is de perfecte weerspiegeling van de geest van het Pays des Collines: het (boven)natuurlijke! Borden langs het pad wijzen de weg. 

Ik ontdek deze geocache

Mystery cache op het Betoverde Pad in Frasnes-lez-Anvaing

Er was eens een wandelpad in een bos dat vaak aan bod komt in het orale erfgoed van het Pays des Collines. Hier huist de verbeelding. Het verhaal zegt dat tal van kleine wezens zich schuilhouden in de omgeving van de paden, onder dode bladeren, in holle stammen … Geniet tijdens deze 7 km lange wandeling ook van het schitterende uitzicht op deze bovennatuurlijke heuvels!

Ik ontdek deze geocache

Meer caches in Picardisch Wallonië

Er zijn honderden verschillende geocaches in Picardisch Wallonië. Wacht niet om ze te ontdekken!

Ik ontdek meer geocaches