in Belœil

Fietsverblijf in de streek van Beloeil

De idyllische en prinselijke streek van Beloeil heeft tal van troeven. Ze telt verscheidene dorpen, elk met hun eigen identiteit, zoals Quevaucamps, de oude breigoedstad, Basècles, de hoofdstad van het zwarte marmer in de vorige eeuw, en Stambruges met haar legendarische bos. En dan hebben we het nog niet over het niet te missen Kasteel van de Prinsen de Ligne in Beloeil zelf en het unieke dorp Aubechies. Dat staat te boek als een van de ’Mooiste Dorpen van Picardisch Wallonië’ en herbergt nog een parel: de archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil. Je brengt een bezoek aan ofwel Château de Beloeil, ofwel aan l’Archéosite d’Aubechies.

Je logeert in Chambre d’hôtes « l’Instant au Présent ». Je wordt onthaald door zeer vriendelijk eigenaars in deze Chambre d’hôtes, gelegen in het hart van het dorpje Beloeil, tegenover de ingang van Château des Princes de Ligne. Deze B&B heeft 4 ruime en comfortabele kamers ingericht met smaak. Mits een toeslag kan je ook een ontspannende massage reserveren.

Je profiteert van de fietstocht van 40 kilometer in de regio van Beloeil om de mooie regio te ontdekken en Dankzij het gloednieuwe knooppuntennetwerk bestaande uit rustige kleine wegen rijd je door schitterende groene landschappen van dorp naar dorp. Sommige uitkijkpunten zijn beslist een halte waard: de ’allée de la Grand’Vue’, met een 5 kilometer ver uitzicht op het Kasteel van Beloeil, de ’Zee van Zand’ in Stambruges en de kapel van Erconpuch zijn er maar enkele van.

Een uitstekende typische maaltijd in een restaurant met ’Table de Terroir’-label. Christophe Elius ontvangt je in zijn Taverne Saint-Géry, een naam geïnspireerd op de schitterende Romaanse kerk uit de elfde eeuw aan de overkant. Zijn zaak kreeg het label ’table de terroir’ dankzij de smaakvolle gerechten op basis van streekproducten zoals Moinette, een regionaal bier dat op enkele kilometers van Aubechies wordt gebrouwen. Bij mooi weer kun je ook genieten van het prachtige terras met waterpartij om volledig te ontspannen.

Inbegrepen in het aanbod

  • 1 nacht in een tweepersoonskamer in « L’Instant au Présent », gastenkamer 3 aren.
  • 2 ontbijten
  • 2 bezoeken aan het kasteel van Beloeil of 2 toegangen aan de archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil, naar keuze.
  • 2 Menu van de inbegrepen maaltijd - Croûte des Moines (met Moinette kaas) + Gegrilde ham met biersaus van honing + Taart met suiker à la Moinette(dranken niet inbegrepen).
  • Fietstocht met knooppunten van 40 kilometer.

Niet inbegrepen in het aanbod

  • Vervoer heen en terug - Fietsverhuur (5 €/dag/fiets, ter plaatse te betalen)Het huren van fietsen (mogelijkheid om te huren een VTT voor vrouw en een VTT voor man: 5euro/dag/fiets contant betalen)
  • Verblijfstaksen
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven

Te zien, te doen in de buurt

Onze
Tips

Ontdek Picardisch Wallonië in enkele dagen met onze verblijfsaanbiedingen!

Al onze verblijven
Inuw koffer
Bezoeken

wat u niet moet miss

Niet te missen
Ontdek onze

kaarten & brochures

Wapishop
WandelenDownloaden onze suggesties voor wandelingen

Te voet, per fiets, te paard of per mountainbike, hebben we voor ieder wat wils!

Reserveer mijn verblijf
Reservatie via e-mail
Geef uw e-mailadres in
E-mail bevestiging