in Elzele

Natuurpark van het Pays des Collines

Zeven gemeentes vormen samen het Land van de Heuvels: Elzele, Vloesberg, Frasnes-lez-Anvaing, Kluisberg, Mainvault, Houtaing en Ostiches. Ze worden erg gewaardeerd om hun wilde en heuvelachtige landschappen, hun smakelijke streekgerechten en hun fantastische folklore.

Ga naar het Huis van het Land van de Heuvels voor alle informatie over de streek: waar u kunt slapen, eten, uitgaan, wandelen, wat u er kunt doen, evenals de adressen van lokale producenten. Een 40 minuten durend spektakelparcours presenteert de geschiedenis van het Land van de Heuvels en de tradities.

Tal van etablissementen bieden activiteiten aan voor gezinnen of vrienden. Ontdek de geschiedenis en het gebruik van geneeskrachtige planten in het Huis van de Geneeskrachtige Planten en de Jardins de la Grange. Dompel uzelf onder in het plattelandsleven van vroeger in het Ecomuseum in Lahamaide en ontmoet de ezels van de Ezelfokkerij van het Land van de Heuvels in Frasnes-lez-Buissenal.

De vele bewegwijzerde wegen en paden met knooppunten maken dit ook tot een streek die erg populair is bij wandelaars. Vier artistieke routes laten hen de lokale folklore ontdekken. Op de Kluisberg zijn er een aantal café-tavernes waar u lekker kunt eten. Om nog maar te zwijgen over het Bois de la Houppe, de bossen van Frasnes of de RAVeL van het Land van de Heuvels waar gezinnen veilig kunnen wandelen en gebruik maken van ingerichte rustplaatsen.

Ten slotte kunt u, dankzij de brouwerijen van de streek, van een van de vele lokale bieren genieten, zoals de Quintine of de Hercule.

Gesproken talen

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Talen van het bezoek

drapeau Engelsdrapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren

Diensten

  • Winkel
  • Parking
  • Sanitair