in Moeskroen

Interpretatiecentrum “Marcel Marlier, dessine-moi Martine”

Tiny is een alom bekend personage dat in 1954 gecreëerd werd door Marcel Marlier, afkomstig uit Moeskroen. Dit museum, dat gewijd is aan het kleine meisje en haar bedenker, bevindt zich dus logischerwijs in Moeskroen, in het prestigieuze Gravenkasteel. Dit ludieke, interactieve en participatieve museum doet eerder een beroep op het gevoel dan op de rede. De gebruikte nieuwe technologieën zullen in de smaak vallen bij kinderen die Tiny opnieuw zullen ontdekken op papier, op film of door haar na te tekenen op een lichtbak.

De andere creaties van Marcel Marlier worden tentoongesteld op de gelijkvloerse verdieping. Dit deel van het museum vertelt het levensverhaal van de illustrator : zijn jeugd, zijn studies en zijn minder bekende creaties zoals "Jean-Lou et Sophie", zijn illustraties voor schoolboeken, zijn catechismussen, zijn tekeningen voor de boeken van La Comtesse de Ségur en Alexandre Dumas… De mezzanine, waar bezoekers talloze albums vinden, is gewijd aan een het personage Tiny. Iedere ruimte stelt een specifiek thema centraal : de natuur, moed enz. De opening van dit nieuwe centrum is voorzien september 2015.

Smaken uit de kinderjaren: Tiny en chocolade

Duik in de wereld van de Tiny-boeken, ga langs bij een glas-in-lood- of keramiekatelier en sluit zoet af met een bezoek aan een chocolaterie.

Bekijk aanbod

Dienstregelingen


Maandag : geslotenDinsdag : 9:00-17:00Woensdag : 9:00-17:30Donderdag : 9:00-17:00Vrijdag : 9:00-17:00Zaterdag : 10:30-18:00Zondag : 14:00-18:00

Gesproken talen

drapeau Frans

Talen van het bezoek

drapeau Fransdrapeau Nederlands

Tarief :

Zie website van de eigenaren