Bezoek aan de historische kern van Doornik

2000 jaar geschiedenis in één stad ...

Doornik heeft voor eeuwen lang architecturaal patrimonium bewaard. De stad met de 5 klokkentorens huisvest vele geheimen, van Romaanse stijl tot Art Nouveau. Hou even halt bij het belfort en de kathedraal van Doornik, als Werelderfgoed geklasseerd door de Unesco rijd eens rond onder de grond of in het middeleeuwse koor in het zadel van een tandem... Ga langs de Schelde om de Pont des Trous (Gatenbrug) te bewonderen. Ontdek samen met uw geliefde of familie de duizend-en-één gezichten van Doornik.

Het belfort

Het 72 m hoge belfort domineert al meer dan 800 jaar de Oude Markt. Dit is het oudste belfort van België. Het uitzonderlijke panoramische zicht is de moeite waard : de moedigsten onder ons beklimmen graag de 257 treden ernaartoe. Uurregeling en tarieven hier.

Meer te weten

De kathedraal

De kathedraal werd samen met het belfort van Doornik als Werelderfgoed geklasseerd maar de kathedraal ondergaat momenteel een enorme renovatie. Het zal nog enkele jaren duren om alle details in orde te brengen. Uurregeling, rondleidingen en tarieven hier.

Meer te weten

De oudste belfort van België

De reliekschrijn van Sint-Eleutherus

Thematische bezoeken aan Doornik

Rondleidingen

De Officiële Doornikse gidsenkring en de Dienst voor Toerisme van Doornik organiseren het hele jaar door, de tweede zondag van de maand, een thematisch bezoek (de Doornikse cartridges decoderen, oude vestingmuren te bewaren, Kasteel van Lassus, geopend kerken circuit, Museum voor Schone Kunsten, enz).

Meer te weten

Bezoek met treintje

Stap aan boord van het treintje voor een tocht van ongeveer 45 minuten door het historische centrum van Doornik. U ziet de mooiste gebouwen van de stad en pittoreske wijken zoals de buurt rond het Stadhuis, Saint-Jacques, de kades van de Schelde en ten slotte de historische buurt van Doornik. Van mei tot augustus.

Meer te weten

Bezoek met audioguide

Tijdens dit bezoek van een uur komt u langs 7 niet te missen monumenten : het belfort, de Grote Markt, de Saint-Georges Toren, het Rode Vesting, de kathedraal, de Schelde en de Saint-Pierre Markt. Om deze zeven historische plaatsen beter te leren kennen, kunt u een audioguide krijgen bij de Office du Tourisme de Tournai (VVV Kantoor van Doornik).

Meer te weten

Bezoek Randofamili

De wandeling langs de historische route van Doornik is een prachtige wandeling voor het hele gezin. De korte route van 2 km laat u kennismaken met de historische verhalen over de beroemde inwoners van de streek. U ontdekt de stad op een luchtige manier door de informatiepanelen en standbeelden tijdens uw wandeling te volgen.

Meer te weten